Sarah Fine - Marked
Serie: Servants of Fate #1
Genre: Dystopian, Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
In a broken landscape carved by environmental collapse, Boston paramedic Cacia Ferry risks life and limb on the front lines of a fragile and dangerous city. What most don’t know—including her sexy new partner, Eli Margolis—is that while Cacy works to save lives, she has another job ferrying the dead to the Afterlife. Once humans are “Marked” by Fate, the powerful Ferrys are called to escort the vulnerable souls to either eternal bliss or unending fire and pain. Unaware of Cacy’s other life, Eli finds himself as mesmerized by his fierce and beautiful partner as he is mistrustful of the influential Ferry clan led by the Charon—who happens to be Cacy’s father. Cacy, in turn, can no longer deny her intense attraction to the mysterious ex-Ranger with a haunted past. But just as their relationship heats up, an apparent hit takes the Charon before his time. Shaken to the core, Cacy pursues the rogue element who has seized the reins of Fate, only to discover that Eli has a devastating secret of his own. Not knowing whom to trust, what will Cacy have to sacrifice to protect Eli—and to make sure humanity’s future is secure?

Van Sarah Fine’s Guards of the Shadowlands was ik enorm onder de indruk en was daarom vast van plan om meer van haar te gaan lezen. Maar het bleef er een beetje bij. En na het lezen van Marked vraag ik me af waarom?

In haar serie GotS wist Sarah Fine een hele originele, bijzondere wereld te creƫren en daar is ze met dit boek ook weer in geslaagd.
Dit keer is het echter niet een combinatie van hedendaags en fantasy maar van dystopian en fantasy.

De dystopische setting is heel bijzonder; het speelt zich af in het half ondergelopen Boston waar men zich verplaatst met watervoertuigen. Door de enorme armoede, het met bacterieƫn van allerlei ziekten bevuilde water en de daardoor vele zieken is er een ware handel ontstaan in organen.
Dat bemoeilijkt het werk van Cacy, een paramedic, want zodra ze een oproep krijgt bestaat het gevaar dat de piraten er eerder zijn dan zij en de organen stelen van de slachtoffers. En voor haarzelf levert het ook een eorm gevaar op.

Eli en zijn zus zijn naar Boston gekomen omdat Galena een baanbrekend onderzoek doet naar een kuur voor alle ziektes en infecties die deze dystopische wereld teisteren.
In zijn vorige woonplaats was hij paramedic en ook hier meld hij zich aan voor die baan en wordt de partner van Cacy.
Hun aantrekkingskracht is onmiddelijk en in dit geval had ik daar toch een klein beetje moeite mee. Vooral omdat Eli zich al vrij vlot ontzettend bezitterig en beschermend gedraagt.

Het is gek, vaak houd ik van zulke alpha males, maar de hoofdstukken van Eli gingen heel veel over zijn gevoelens voor Cacy. Wat dat betreft waren de rollen compleet omgedraaid. Cacy dacht wel aan hem en de bijkomende gevoelens, maar ze had zoveel andere dingen aan haar hoofd dat het niet de boventoon van haar hoofdstukken voerde.

Het fantasie gedeelte van het boek is de strijd tussen de Ferry’s, de mensen die de doden helpen oversteken naar de andere zijde, en de Kere, een groep bovennatuurlijken die mensen markeren voor de dood. De Ferry’s beschuldigen de Kere ervan mensen te markeren alleen voor het geld.
Maar zoals altijd is niets en niemand wat het lijkt wat zorgde voor een paar zeer verrassende wendingen.

In het kort:

Ik begon aan dit boek met de wetenschap dat dit een 3-delige serie is.
Mijn verbazing was dus groot toen ik aan het einde ontdekte dat het volgende boek over twee andere personages gaat. Naar mijn idee was het verhaal van Cacy en Eli nog niet helemaal afgerond, het eind was redelijk abrupt.
Misschien gaat hun story verder door de ogen van de nieuwe hoofdpersonen maar dat is natuurlijk niet hetzelfde.

Mijn beoordeling veranderd er niet door want ik las dit boek met erg veel plezier. Het feit dat dit geen serie is zoals ik het graag zie doet niks af aan de lekker vlotte schrijfstijl, de leuke personages, de zeer orignele setting en de combinatie van dystopian en fantasy.
De andere twee delen blijven zeker weten op mijn tbr lijstje staan!