Melissa Landers - United
Serie: Alienated #3
Genre: Science Fiction, Young Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
After thwarting a deadly coup and saving the alliance between their worlds, Cara and Aelyx have finally earned a break. Their tiny island colony is everything they dreamed it would be―days spent gathering shells on the beach and nights in each other’s arms. But the vacation is short-lived. The treaty between Earth and L’eihr has awakened an ancient force that threatens to destroy them all. The Aribol, mysterious guardians charged with maintaining interstellar peace, deem the alliance a threat to the galaxy. They order a separation of the races, decreeing humans and L’eihrs must return to their own planets within the month or face extinction. In fact, they already have agents in place on Earth, ready to begin. With the clock ticking, Aelyx and Cara assemble a team of colonists and race back to Earth, where they unite with old friends to solve the mystery of who the Aribol are, what they want, and the real reason the alliance has provoked them. As tensions build to a full-scale war, Aelyx and Cara must fight harder than ever―not just for their future, but for the survival of both their worlds.

Met elk boek werd deze serie een beetje beter en deze was toch wel het spannendst van allemaal. En die spanning komt voornamelijk van een 3e speler in het heelal die de andere 2 uit wil schakelen.

In de 1e twee delen was het al duidelijk geworden dat enkele leden van The Way (de regering van L’heir) niet te vertrouwen zijn. En in United komen we erachter waarom en moeten Cara, Aelyx en hun vrienden alles op alles zetten om de aarde en L’heir te redden.
Het wordt een spannende race tegen de klok die niet iedereen zal overleven.
Tussen al die actie zijn wij ook nog getuige van opbloeiende romances tussen mensen en L’heir. En Aelyx en Cara moeten de nodige obstakels in hun relatie zien te overwinnen onder druk van de spanningen.

Het einde van  deze serie heeft van alles wat; actie, spanning, humor, verdriet, angst. Het was zoals ik al zei de beste van de drie.
Ik genoot met volle teugen en kon mij nauwelijks losrukken van het verhaal.

De serie samengevat:

Alienated begonnen we op aarde, om vervolgens in Invaded heen en weer te reizen tussen aarde en L’heir. United speelt zich heel even af op L’heir, een groot gedeelte op aarde, maar ook nog even op een vijandig spaceship. We krijgen dus van alles wat en juist dat heen en weer gereis tussen de verschillende bestemmingen zorgde ervoor dat je op je tenen blijft

De wereldopbouw is goed en het verhaal steekt enorm goed in elkaar. Wat het vooral erg interessant maakt is de geschiedenis en het ontstaan van de mensheid en de L’heir. We zijn verwand aan elkaar en de Aribol (de vijandige planeet) zijn verantwoordelijk voor onze creatie en levensvormen die andere planeten bevolken.

De schrijfstijl is prettig en de meeste humor zat in het 1e boek. De andere twee delen hadden ook nog steeds een vleugje, maar Aelyx zijn 1e ontdekkingen op aarde waren gewoon het allerleukst. Het is helaas niet geschreven in mijn favoriete ik-vorm maar daar was ik sneller aan gewend dan verwacht.

Cara en Aelyx zijn sterke hoofdpersonen die alles uit de kast halen om hun missies te laten slagen. Ze zijn echter ook menselijk en maken fouten die ze soms nog dieper in de penarie brengen. Ook de secundaire personages zijn leuk; het is een bont gezelschap met elkaar.