Karina Espinosa - Shift
Serie: Mackenzie Grey 31
Genre: New Adult, Paranormal
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
It's hard enough being an undergraduate student, an intern at Downtown Manhattan's police station, and a bouncer at a local bar. Add her now ex-boyfriend who recently dumped her for the school's resident bimbo—oh, and she's a werewolf. Mackenzie Grey meets her match when she is kidnapped by the Brooklyn Pack and tossed between Sebastian and Jonah—the Alpha and the Beta. Being a lone-wolf in the city is dangerous, and now that the Pack has found her, so can every supernatural being in the Tri-State area. And not even her sarcastic, smart mouth can get her out of this. When a string of kidnappings involves Mackenzie in supernatural politics, she questions her new acquaintances and finds unlikely allies. Can she escape Pack law and keep her freedom—or will she be condemned to an unwanted path?

I loved this book!!!
Na weken alleen maar flutromannetjes te hebben gelezen besloot ik dat tijd werd voor iets serieuzers 😉 . En daar had ik geen beter boek voor uit kunnen kiezen!
Aan het einde van een stormachtige zondagmiddag begon ik aan Shift en een paar uur later las ik de laatste regels. Het is lang geleden dat mijn aandacht zo gevangen werd door een boek dat ik alles en iedereen om mij heen vergat.

We maken kennis met Mackenzie, een meisje dat 4 jaar geleden ineens veranderde in een weerwolf en tot op de dag van vandaag niet weet waarom. Ze kent geen weerwolven in haar omgeving; voor ze zelf veranderde wist ze niet eens dat ze bestonden.

Kenzie is een no nonsense chick met een agressief trekje.
Dat agressieve trekje heeft ze geërfd van haar innerlijke wolf, net als haar uitzonderlijke kracht en enorme eetlust.
Ik mocht haar vrijwel onmiddellijk want ik houd van een pittige meid die weet wat ze wil en zich niets laat vertellen. En ik had bewondering voor de manier waarop ze omgaat met de momenten waarop ze de shift naar weerwolf niet meer tegen kan houden (volle maan). Ze doet er alles aan om een zo normaal mogelijk leven te leiden en dat niemand, behalve haar BFF, achter haar ware aard komt.

Dat is haar 4 jaar gelukt, maar al snel nadat wij begonnen zijn in dit boek begint haar zorgvuldig geplande leven te ontrafelen en wordt ze ontdekt en ontvoerd door de Brooklyn Pack. En teruggeworpen naar een tijd waarin het enige recht van de vrouw het aanrecht is.
Dat schiet onze stoere, onafhankelijke Kenzie natuurlijk in het verkeerde keelgat en haar assertieve gedrag en bijdehante repliek maken haar niet populair binnen de Pack.

Ik genoot met volle teugen van dit boek dat niet alleen spannend is maar ook een mysterie bevat, humoristisch is en ja natuurlijk ook romantisch en sexy.
Want er zijn maar liefst twee hot guys die Kenzie voor zichzelf willen en ze maken allebei iets in haar los. Maar komt dat omdat ze zich nu ineens tussen haar ‘eigen soort’ bevind of omdat ze echt wat voor Sebastian en Jonah voelt.

Heerlijk zo’n love triangle, en helemaal als de hoofdpersoon niet de hele tijd bezig is met haar gevoelens voor de één of de ander. Ze constateert het, maar zaagt er niet over door.
Nee, ze probeert zelfs afstand te nemen omdat ze niet wil stoken tussen Sebastian en Jonah, die ook nog eens beste vrienden zijn.

Het eind heeft geen cliffhanger maar maakt me wel heel nieuwsgierig naar hoe het verder gaat met Kenzie, Amy, Sebastian en Jonah.