Caitlin Ricci - About Last Night
Serie: Thornwood #2
Genre: Contemporary, New Adult, M/M
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★.5
Add to Goodreads
Before jumping into his first semester of college, Thomas Maloney decides to lose his virginity at a party to a stranger he’s sure he’ll never see again. Only the next day, he’s surprised to learn the same one-night stand will be sharing his dorm room. Thomas considers himself lucky, but his new roommate—not so much. Closeted as they come, football jock Remington “Rem” Daniels is on track for a shot at the pros. Rem tries to play it cool and avoid falling for the confidently gay Thomas, which could hurt his chances. Dealing with their constant need to get in bed together wouldn’t be so hard if Rem didn’t have a girlfriend and Thomas didn't have a conscience. When she delivers news that will change Rem’s life forever, Thomas knows it’s time to move back home to Thornwood, Colorado. But neither the distance nor knowing Rem belongs to someone else helps Thomas get over him. Rem’s feelings haven’t changed either. When it comes down to love or football, Rem will have to make the hardest choice of his life and hope Thomas will still be waiting for him when he does.

Toen ik de drie delige serie Demon Kingdom Farytales uit had had ik zin in wat luchtigs. Een lekker snel en sexy flut-romannetje. Dus besloot ik About Last Night te gaan lezen.
Maar het pakte niet zo luchtig uit als ik verwacht had.
Had ik de blurb beter gelezen dan wist ik wat er zou gebeuren, maar ik had alleen de eerste paar regels maar gelezen *zucht*

Ik las een pijnlijk, en ontzettend irritant, verhaal over een jongen die ontdekt dat zijn one night stand zijn roommate is.
Pijnlijk vooral omdat al heel snel blijkt dat Rem een vriendin (Angela) heeft en hij haar al jaren bedriegt met mannen en daar helemaal geen probleem in ziet. Hij ziet het niet eens als bedriegen omdat het met een man is .
Thomas weet vanaf dat moment dat hij niet meer dan een vriend van Rem kan zijn. Rem maakt het hem echter niet makkelijk en als het om Rem gaat is Thomas verschrikkelijk zwak. Dus zetten ze de relatie voort en kan Rem lekker van twee walletjes eten.

* tijdens het schrijven van deze recensie zat ik me weer enorm op te winden en gooide alles eruit wat me dwars zat in dit boek. Helaas werd het daardoor één grote spoiler. Het begin en einde van de spoiler heb ik aan gegeven*

Show spoiler Hide spoiler

Tja en als ik de blurb wel goed gelezen had dan had ik op mijn vingers na kunnen tellen met wat voor nieuws Angela zou komen en dan had ik misschien wel afgehaakt. Ik houd nl niet van ongeplande zwangerschappen in boeken, ik vind het altijd een te makkelijke en on-originele twist.
Het is dat ik die twist nog niet in een M/M romance gelezen had en wel eens wilde weten hoe zo’n draai de schrijfster daar aan zou geven want eigenlijk vond ik het niks, het hele boek trouwens niet, maar uit nieuwsgierigheid las ik stug door. 

En wat er dan gebeurt is te ongelofelijk voor woorden.
Thomas belt zijn moeder om zijn geheime relatie met Rem op te biechten en de problemen die gerezen zijn, en zijn ouders bieden aan om het kind te adopteren als Rem en Angela het niet willen houden. En natuurlijk gaan ze daarmee akkoord want ze zijn nog zo jong en er niet aan toe en bla bla bla bla bla….
Zo frustrerend. Vooral omdat ze wel bij elkaar blijven en twee jaar later alsnog in het huwelijksbootje stappen. WTF??

Vanaf het moment dat Thomas weer naar huis terugkeert en zijn ouders het dochtertje van Rem en Angela adopteren kreeg ik enorm veel respect voor Thomas. Hij cijfert zichzelf helemaal weg voor het meisje en doet alles voor haar. Hij nam de rol die Rem had moeten vervullen over en deed dat vol liefde.
Het duurt vier jaar voor Thomas en Rem elkaar weer zien (Rem en Angela zijn dan gescheiden) en terwijl Thomas voor het meisje zorgde en leefde als een monnik (omdat hij nog altijd van Rem houd en hem niet kan vergeten) at Rem nog steeds van twee walletjes want hij bleef het aanleggen met andere mannen terwijl hij getrouwd was.

Ik had zo gehoopt dat Thomas, nadat hij daar achter kwam, Rem voorgoed de deur zou wijzen. Maar nee, hij is nog even zwak in zijn gevoelens voor Rem als 4 jaar geleden. Hij is eerst natuurlijk wel boos, hij laat het gelukkig niet zomaar over zijn kant gaan, maar het is al snel weer vergeten en vergeven. En Rem zegt te zullen proberen trouw te zijn aan Thomas.
OMG, ik was echt verbijsterd toen Rem dat zei en ik wilde Thomas door elkaar schudden van frustratie. Hem toeschreeuwen om die vent voorgoed te vergeten.

Het boek spant over een viertal jaren waarin Thomas uiteindelijk lange tijd weg is van Rem. Door schade en schande wijzer geworden. Maar hij blijft met hem verbonden omdat Thomas zichzelf helemaal wegcijfert voor het ‘foutje’ van Rem. Dat riep ondanks alles enorm veel respect bij mij op.

Kort samengevat:

Dit was een verschrikkelijk irritant boek.
Het einde was zo mogelijk nog frustrerender en verschrikkelijk abrupt. Daardoor blijf ik met een ontzettend onvoldaan gevoel achter.
En dat versterkt mijn gevoel nog eens dat ik wilde dat ik gestopt was met dit boek. Het was pure nieuwsgierigheid die mij aanspoorde door te lezen en nu wilde ik dat ik daar niet aan toegegeven had. Zonde van mijn tijd en de frustraties.