Jaymin Eve - Dragon Marked
Serie: Supernatural Prison 31
Genre: Paranormal, New Adult
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
There are supernatural prisons hidden across the globe. Contained within these fortresses are some of the deadliest criminals from the five supernatural races: vampire, shifter, fey, magic users and demi-fey. Jessa Lebron, twenty-two, has spent her entire life in Stratford, Connecticut, one of the gateway towns adjoining these prisons which protect the fortified borders. She’s a wolf shifter, and her father leads the town council. She learns that much of her life has been hidden from her, secrets which threaten to tear apart the very fabric of her world. Especially the biggest secret of them all. She is dragon marked. Jessa only knows what she’s been told about the dragon marked, that they are dangerous and must be eliminated to prevent the rise of the dragon king, the powerful warmonger who had his head removed a thousand years ago. So now Jessa's on the biggest hit list of all. Dragon mark hunters are lethal and her only hope to evade detection is to keep the energy contained. As more secrets unfold she finds herself locked up in Vanguard, the notorious American supernatural prison. Thankfully she’s not alone. Braxton, the dragon-shifter has her back. Together they must survive long enough to free themselves and the other dragon marked. Because it’s time for the dragon marked to rise.

Openingszinnen.
Ze zijn er in allerlei maten en soorten en soms kan ik aan de hand van die zin(nen) bijna zeker weten: ‘ja, dit is het’.
Dat gevoel had ik bij deze opening…

My head hit the desk with a loud clunk. I jerked upright, blinking rapidly. What the hell had just happened?
Nou gaat het jammer genoeg niet altijd op, ik heb me wel eens enorm verkeken op een geweldige openingszin en kreeg daarna een verschrikkelijk saai hoofdstuk, maar in het geval van dit boek ging het gelukkig wel op.

Vanaf die eerste zinnen rollen we gelijk in een ontzettend intrigerend verhaal.
Een wereld waar alle supernaturals bij elkaar in één gemeenschap leven bovenop een zeer goed verborgen, zeer gevaarlijke bovennatuurlijke gevangenis.

Jessa, een weerwolf, verteld ons het verhaal vanuit haar point of view.
Zij en haar vier beste vrienden, de vierling Compass, zoeken al maanden naar deze gevangenis maar hebben tot nu toe nog geen geluk gehad.
Het is vooral de vierling die mij enorm intrigeerde, fascineerde en mijn hart een slag sneller deed slaan want het is een verschrikkelijk sexy stel.
Het leuke van de vier is dat ze, ondanks dat ze een vierling zijn, allemaal een andere bovennatuurlijke groep vertegenwoordigen en er heel verschillend uit zien.
Jacob is een fey, Tyson een wizard, Maximus een vampier en Braxton een dragon shapeshifter.
Van die vier vind ik Max en Braxton het leukst maar Braxton is toch wel mijn grote favoriet, en niet alleen omdat hij kan shapeshiften in een draak.

Zoals gezegd is Jessa hun beste vriendin en niets of niemand komt tussen hen. Het is puur vriendschappelijk tussen die 5, maar de vierling is ontzettend bezitterig en beschermend als het om Jessa gaat.
En toch is er ééntje die het nog iets verder doorvoert dan de rest, de vibe die ik van hem krijg doet me geloven dat hij meer voelt dan hij doet voorkomen.

Het is vooral die vibe, de ‘intieme’ momentjes en de vonken die je over de bladzijden ziet spatten die de enorme seksuele spanning geven aan dit boek terwijl er verder helemaal niets gebeurt.
Wat deze seksuele ondertoon vooral zo heerlijk maakt is dat Jessa af en toe wel verwarrende gevoelens heeft voor één van haar vrienden, maar ze ze net zo snel weer wegwimpelt en op normale vriendschappelijke voet verder gaat. Geen gejammer of gezeur of diepe analyses over haar gevoelens, nee we zijn gewoon vrienden, klaar.

Naast het romantische gedeelte krijgen we een sterk verhaal.
En een origineel verhaal want buiten dat de vier Compasses, hun achtergrond en alles waar ze voor staan al super origineel zijn, is het dragon-marked plot helemaal nieuw en bijzonder voor mij.
En er gebeurt veel, heel veel, iets dat ik ook altijd erg leuk vind; we vallen van het één in het ander en dat houd de spanning er lekker in.

Het enige punt van kritiek dat ik kan aanvoeren is dat we soms teveel informatie krijgen, dan viel de auteur in herhaling, niet één keer maar meerdere keren. Dat viel me vooral in het begin van het boek op, later niet meer zo.

Ik ga gelijk verder met deel twee want ook al was het niet echt een enorme cliffhanger, het einde was intrigerend genoeg om te willen weten hoe het verder gaat met Jessa en haar vier sexy vrienden.