Chloe Jacobs - Greta and the Lost Army
Serie: Mylena Chronicles #3
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
After spending the last four years trapped in a place of monsters, demons, and magick, the last thing the fierce teenage bounty hunter Greta expected was to ever be back on Earth. But a rare opportunity gives her and the Goblin King Isaac the opportunity to do just that. Now she’s home. With a boy in tow. And her parents have lots of questions. Although Greta finally has her heart’s deepest wish—to see her family again—every step she takes to reconnect with them drives her further away from Isaac. Greta and Isaac planned for her to return to Mylena and become his queen, but she’s not sure if she can go back to that harsh world, though staying on Earth means giving up the boy she loves. But a powerful enemy refuses to let Greta escape. A demon who will stop at nothing to destroy her and everything she loves. Even if it means following her to Earth and forcing her to face a fate as unavoidable as love itself.

*deze recensie bevat een kleine spoiler*
* deze recensie bevat een kleine spoiler *
De afsluiter van de Mylena Chronicles valt me een beetje tegen.
Na het overweldigende, hartslagversnellende 2e deel hoopte ik op een herhaling, maar alleen het laatste gedeelte kwam daarbij in de buurt.
Dit boek richtte zich vooral op planning, strategie en het bij elkaar krijgen van zoveel mogelijk medestanders.

We beginnen Greta and the Lost Army in onze eigen wereld.
Ik keek heel erg uit naar deze wending, hoopte er zelfs op want wat is er spannender en interessanter dan de terugkeer van de lang verloren dochter? Toch was het niet helemaal wat me voor ogen stond. Ik vond het zelfs een tikkeltje frustrerend. De dociele en meegaande personage die Greta werd stond in sterk contrast met de stoere, sterke en koppige hunter die we hebben leren kennen.
En ik snapte best dat Greta’s verdwijning en waar ze al die jaren geweest is een verschrikkelijk ongeloofwaardig verhaal is maar toch…..ik had wat meer geloof en support verwacht.
Het is jammer, maar in de, toch best lange, periode dat ze in de menselijke wereld verbleven gebeurde er maar heel weinig.

Dan krijgen we het moment dat ze terug zijn in Mylena en het voorbereiden van de strijd tegen de demon Agramon begint.
Ook dit is een ietwat saaie periode. Gelukkig zaten er hier en daar wel wat spannende momentjes tussen want ik had er af en toe moeite mee om mijn aandacht er bij te houden.

Nee, dit boek moet het echt hebben van het laatste gedeelte, de werkelijke strijd tegen Agramon. En ook al was die strijd niet helemaal zo spannend als ik gehoopt had, hij was spannend genoeg om me aan het boek gekluisterd te houden.
Maar het was niet alleen die spannende strijd die het laatste gedeelte het beste maakte, het waren ook de rauwe emoties.

Emoties die naar boven komen als de strijd voorbij is en ze weer naar de toekomst kunnen kijken.
Gaat Greta terug naar Mylena en laat ze haar ouders en broertje achter, of blijft ze in de wereld waar ze geboren is en neemt ze afscheid van Isaac?
Isaac vind dat ze voor haar eigen wereld moet kiezen, ook al doet het hem verschrikkelijk pijn om haar te verlaten, hij weet hoe ze gevochten heeft om terug te kunnen keren.
Het heeft me tot tranen toe geroerd.

Kort samengevat:

Ik genoot met volle teugen van de eerste twee delen en dat deel drie niet helemaal is wat ik gehoopt had mag de pret niet drukken.
Ik leefde ontzettend mee met de hunter Greta die in een andere, koude en gevaarlijke wereld terecht is gekomen en alles op alles zet om weer terug te kunnen keren naar huis.
We ontmoeten verschrikkelijk veel bovennatuurlijke wezens.Veelal bekende wezens, maar toch heeft de auteur ze een originaliteit weten mee te geven. De leukste van al die wezens is natuurlijk Isaac, de Goblin King. Greta geeft hem in onwetendheid macht over zichzelf en de manier waarop hij daarna met haar communiceert is romantisch en sexy.
De Mylena Chronicles is fantasievolle serie met een goede wereldopbouw, leuke personages en een originele verhaallijn  en ik kan hem iedereen die van fantasie houd aanraden!