Dana Fredsti - Plague Nation
Serie: Ashley Parker #2
Genre: Adult, Horror
Gepubliceerd: 2013
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Ashley Parker was a ordinary woman who was also a “wild card,” immune to the emerging zombie plague, drawn unwillingly into a shadowy paramilitary organization. Having been ambushed in San Francisco, which is now fully engulfed in the zombie plague, Ashley and the wild cards must pursue the enemy to San Diego. There they will discover adark organization which seeks to weaponize the plague. But that isn't the worst news. The plague itself has gone airborne, making it transferable without physical contact. It cannot be controlled by anyone, so reports of the zombie swarm are coming in from across the United States - and across the world.

Het is iets meer dan 2 jaar geleden dat ik Plague Town van Dana Fredsti gelezen heb en ik genoot zo van dat boek dat ik niet kon wachten tot deel 3, Plaque World, uit zou komen zodat ik de laatste 2 achter elkaar door kon lezen.

Toch heeft het na het verschijnen van het laatste deel anderhalf jaar geduurd voordat ik verder ging met Ashley Parker’s verhaal. Niet omdat ik er geen zin in had hoor, nee ik had juist heel veel zin om weer met Ashley de zombie wereld in te duiken, maar elke keer als ik in deel twee begon kwam het me allemaal zo vreemd voor. Ik wist bijna niks meer van het voorgaande boek en kon me heel veel personages niet meer voor de geest halen.
Dus besloot ik uiteindelijk deel 1 overnieuw te lezen zodat ik Ashley’s verhaal af kon sluiten.

Plague Nation gaat verder waar we in Plague Town gestopt zijn en het gaat eigenlijk op dezelfde voet verder. Onze Wild Cards moeten het quarantaine gebied zombie vrij zien te maken en dat lukt ze aardig totdat hun werk gesaboteerd wordt en ze de belangrijkste personage, de dokter die voor de cure van het virus kan zorgen, moeten verhuizen naar een nieuw lab.
Dat is een ongelofelijk gevaarlijke missie, maar als die dan ook nog gesaboteerd wordt…

Net als zijn voorganger is dit weer een spannend verhaal met onverwachte gebeurtenissen, veel gruwel en goor, en pijnlijke verliezen. Het plot heeft een flinke dosis originaliteit en de schrijfstijl is goed, alhoewel het heel af en toe net even te bloemrijk en te zogenaamd grappig voor mij was. Toch kon me dat niet echt irriteren. Ik las er eigenlijk gewoon overheen omdat ik veel nieuwsgieriger was naar het verloop van het verhaal dan dat ik mij tijd gunde om me er druk om te maken.

Deze boeken zijn geschreven vanuit Ashley’s pov, maar tussendoor krijgen we korte hoofdstukjes, korte verhaaltjes, die ons laten zien hoe het virus zich via niets vermoedende mensen over de natie verspreid. Voor mij persoonlijk voegden die hoofdstukjes niets toe, eerder een lichtelijke irritatie omdat ik weer uit het verhaal werd gehaald; ik volgde liever de spannende reis van de groep.

In Plague Town, deel 1, kregen we ook van die verhaaltjes tussendoor en alhoewel ik het toen leuker vond, vond ik ze ook afleiden van het hoofdverhaal. Toch genoot ik weer net zo van deel 1 als de eerste keer en Plaque Nation is een geweldig vervolg.
Ik ben benieuwd wat deel 3 ons gaat brengen.