Spellbinder by C.C. Hunter 
Serie: Shadow Falls: After Dark #2.5
Genre: Young Adult, Fantasy, Paranormal
Gepubliceerd: Juni 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
When magic, romance and family secrets collide, the result is spellbinding!
Miranda Kane has always felt like a screw up–at least when it comes to her ability to wield magic. Her only sanctuary is Shadow Falls camp, where she’s learning to harness her powers as a witch. But thanks to her shapeshifter boyfriend who called it quits and ran off to Paris, both her heart and powers feel broken.
When she unexpectedly lands a top spot in a spell casting competition in France, she flies out with her best friends Kylie and Della. But her trip takes her straight into the heart of a dangerous supernatural mystery–and a heated romance. What Miranda doesn’t expect is for her investigation to unleash shocking revelations…about herself, her family, and her arch enemy. Now Miranda must step up and show everyone that she’s a witch to be reckoned with….before it’s too late.

Spellbinder is een tussenboek van de Shadow Falls serie en je kunt hem het beste lezen tussen deel 2 en 3 van Shadow Falls: After Dark (daar kwam ik helaas te laat achter ).

In deze novella krijgen we het verhaal van Miranda de witch. Het is een compleet ander verhaal dan de voorgangers, ten eerste omdat het om een heel ander personage gaat natuurlijk, maar ten tweede omdat er niet één geest in voor komt. Het focust zich vooral op de witch competitie waaraan Miranda deelneemt en het gevaar dat zij en haar collega deelneemsters lopen omdat iemand het op hun levens gemunt heeft.

En daarnaast speelt de relatie van Perry en Miranda, die nu even geen relatie is omdat Perry het uit heeft gemaakt, een belangrijke rol.
Het lijkt op een gegeven ogenblik richting een love triangle te gaan, en ik moet zeggen dat ik door Perry zijn actie niet echt een fan meer van hem was en stiekem hoopte dat Shaw een grotere rol zou gaan spelen, maar uiteindelijk is dat niet gebeurt. En als we Perry het even laten uitleggen is zijn reden om Miranda te verlaten zeker te begrijpen.

Wat ik heel jammer vind is dat we aan het einde van de novella niets verder zijn gekomen met de relatie van Perry en Miranda. Ik had zo gehoopt dat het ze aan het einde haar keuze bekend had gemaakt, maar dat is open gebleven. In Della haar laaste boek is er vast en zeker over gesproken, maar ik kan me er niks meer van herinneren. Wil ik het weten dan zal ik dat boek weer open moeten slaan.

Het was helaas kort, maar ik genoot er enorm van dat ik weer terug mocht keren naar mijn favoriete personages van Shadow Falls. En het stemt mij tegelijkertijd ook verdrietig want het zal nu waarschijnlijk echt de laatste keer zijn geweest.

NB: Een tijdje na het schrijven van deze recensie ontdekte ik dat Miranda’s verhaal wordt afgesloten in een eigen boek, gelukkig!, maar wanneer die uit gaat komen is nog niet bekend.