Rogue by Karen Lynch
Serie: Relentless #3
Genre: Fantasy, Paranormal, Young Adult
Gepubliceerd: oktober 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Sara Grey is done hiding and done being afraid. The Master thinks he has her running scared, but she’s taking matters into her own hands and taking her life back. With the help of her friends, she sets out to find the one person who can answer her questions about her past, and who may be able to lead them to the Master. On her journey, Sara faces new challenges and dangers, and learns that the world of good and evil is not as clear cut as she had believed. She makes new friends, unexpected allies, and reconnects with people from her past. As her powers continue to change and grow, she transforms from a struggling girl into a strong young warrior. But at what cost? How much is Sara willing to sacrifice in her need for independence and her quest for the truth? And will her newfound strength be enough to save her and the people she loves when she finally comes face-to-face with her powerful nemesis? Nothing could have prepared her for what is to come, and it will take everything in her to survive the final test of courage and love.

En dat was dan weer de laatste……
Maanden heb ik er naar uitgekeken om deze serie te kunnen gaan lezen en in een wip heb ik hem al weer uit.
En afgezien van het begin heb ik genoten van dit bijzonder fantasierijke verhaal.

We verspillen geen tijd tussen deel 2 en 3 en gaan op hetzelfde punt verder als waar we gebleven waren.
Het begin was wel even verwarrend en ik begon enorm te twijfelen; eerst aan mijzelf en daarna aan de schrijfster. Maar ik kon mij werkelijk waar niet voorstellen dat ze zo’n grove fout zou maken en gelukkig werd ik na een aantal bladzijden uit de droom geholpen en kwam alles op zijn pootjes terecht.

Het verhaal gaat dan verder in sneltreinvaart en we vallen van de ene bijzondere ervaring in de andere bijzondere aanvaring.
Ook in dit boek ontmoeten we weer nieuwe, bovennatuurlijke wezens. Sommigen kende ik, sommigen niet, en het was vooral bijzonder om onbekende wezens te ontmoeten en te ontdekken wat hun gaven zijn en wat hun gevaarlijk maakt.

Halverwege het boek nam de spanning een beetje af en kwam de klad er in. Niet voor lang gelukkig, het was meer een stilte voor de storm, en dat kwam vooral doordat Sara in een trainings-fase zat en Nikolas ineens de begrijpende, accepterende boyfriend werd. Dat is jammer want hun confrontaties en gebekvecht zweepten de seksuele spanning op en deden de vonken van de pagina’s spatten.

Maar zoals ik al zei, het is stilte voor de storm want daarna ging het verhaal in volle vaart verder en niet in de laatste plaats omdat de Fae Eldeorin Sara’s trainingen overneemt. Hij heeft een geheel eigen wijze van trainen en schuwt het niet om haar naar de meest gevaarlijke situaties te transporteren.

Het einde voert ons naar een hoogtepunt met een paar emotionele en spannende hoofdstukken en het bracht een verrassing naar voren die ik totaal niet aan zag komen en die me een gilletje van verbazing deed slaken.

De serie Relentless is het eerste gepubliceerde werk van de auteur Karen Lynch en ik ben er van onder de indruk door de originaliteit en het enorm hoge fantasie gehalte.
Ik ben heel erg benieuwd naar wat er hierna uit haar pen gaat vloeien alhoewel ik al gezien heb dat er een extra boek in deze serie komt, Warrior, die volledig verteld wordt vanuit Nikolas zijn pov. Daar ben ik dan weer minder gecharmeerd van en vind het persoonlijk altijd een makkelijke manier om nog een extra boek aan een serie te koppelen.
Nee, ik ben vooral benieuwd naar wat voor een nieuwe wereld er uit het fantasierijke brein van deze auteur gaat komen.