Cowboy Waltz by Cameron Dane
Serie: Stand alone
Genre: Adult. M/M
Gepubliceerd: Juli 2013
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
A horse stock manager on the rodeo tour, gruff cowboy Jed Hastings is in a bind. He needs a new assistant yesterday. Enter green-as-hell Booker West. Booker spent his childhood dreaming about being a part of the rodeo. He doesn’t have any experience working with horses, but Jed doesn’t have options, and gives the newbie a chance. Innocent about the world and secretly gay, Booker works like the devil to hide his attraction to Jed. He doesn’t just want to be a wannabe-cowboy with a crush; he wants to learn from Jed. Booker craves Jed’s respect, friendship, and trust. For Jed, he knows an eager young colt like Booker should work his last nerve, yet he finds he has endless patience with the guy. He’s possessive about Booker too. And while bunking together does create intimacy, that doesn’t explain away straight Jed’s explicit sexual fantasies and growing desire for another man. When a life altering event sends Jed and Booker reeling, a night of raw passion between the men finally explodes. But in the light of day, can Booker help Jed accept their love? Or will this unearthed attraction send Jed to a dark place from which he can’t recover?

De eerste gay romance die ik ooit heb gelezen was Try van Ella Frank.
Dat genre lag destijds ver buiten mijn comfort zone maar Ella Frank wist mij er met haar geweldig goede boek warm voor te maken. En sindsdien is het een genre waar ik regelmatig naar grijp. Soms zijn het korte, erotische flut romannetjes, maar soms ook boeken met een goed en mooi verhaal.
Dit is er eentje met zo’n mooi verhaal. En een verrassend goede opbouw.
Het overspant een periode van 4 jaar waarin we kunnen lezen over de ontmoeting tussen Jed en Booker, hun groeiende vriendschap, het sterker wordende vertrouwen in elkaar en hun perfecte samenwerking.
We nemen een kijkje in het leven van de rodeo, maar dan achter de schermen; het verzorgen van de paarden en het nomaden leven in een trailer.
Booker is een jongen die er altijd van gedroomd heeft om mee te reizen met de rodeo en zijn droom wordt werkelijkheid op de dag dat Jed zijn collega hem weer in de steek heeft gelaten. Hij ziet Booker bij de paarden en zonder er goed over na te denken bied hij Booker de baan aan. Vrijwel onmiddellijk daarna twijfelt hij aan zijn eigen verstand, maar het enthousiasme van de jongen doet hem te besluiten het er op te wagen.
De wereld die de auteur schetst is hard; hard werken voor een schamel loon, maar de mensen die in die wereld leven hebben hart voor de dieren en hun werk. Booker en Jed zijn niet anders en na een voorzichtige start zijn ze een super geoliede machine met zijn tweetjes.
Booker weet al vanaf jonge leeftijd dat hij gay is en natuurlijk ontwikkeld hij een crush op de sexy, stoere cowboy die niets anders dan altijd vriendelijk tegen hem is. Hij weet ook wel dat het nooit iets zal worden want Jed heeft alleen maar oog voor vrouwen en Booker zijn droom is hem meer waard dan het verpesten van een goede vriendschap en samenwerking door zijn gevoelens.
Het mooie en verfrissende van dit boek is dat er niet onmiddellijk een aantrekkingskracht is tussen Jed en Booker. Booker heeft een crush maar Jed ziet hem jaren lang als niets anders dan zijn beste vriend. Pas wanneer er iets gebeurt waardoor hij Booker dreigt te verliezen ontdekt Jed dat zijn gevoelens een hele andere richting op gaan dan vriendschap en dat is het begin van een hele moeilijke innerlijke strijd voor hem.
Jed en Booker verschillen 9 jaar in leeftijd en het grootste gedeelte van het boek was het leeftijd verschil duidelijk. Niet dat Booker kinderachtig is, helemaal niet zelfs, maar Jed heeft gewoon meer levenservaring en dat zie en merk je.
Maar na de ontdekking van zijn gevoelens voor Booker draaiden de rollen zich ineens om. Toen zag ik Booker niet meer als het enthousiaste, jongen veulen maar een man die vocht voor het geluk van Jed en dat van zichzelf. En vechten moest hij want Jed daalt af in een zelfvernietigende spiraal.
Kort samengevat:
Behalve erotisch en romantisch is dit een vooral boeiend verhaal dat ons inzicht geeft in het leven van de rodeo en hoe belangrijk een goede samenwerking is. Booker en Jed zijn twee goed uitgewerkte personages en ik heb respect voor de natuurlijke manier waarop de auteur de innerlijke strijd van Jed heeft weten neer te zetten en daarmee het leeftijdsverschil ineens helemaal weg wist te vagen.
Mijn enige aanmerking is dat er hier en daar iets gekort had kunnen worden in omschrijvingen en beschrijvingen. Dat geldt zeker ook voor de seks scenes. Ik heb geen moeite met expliciet taalgebruik maar wel met bloemrijk taalgebruik. Dat vind ik zowiezo al niet zo geweldig maar helemaal niet tijdens seks scenes.