Viking Warriors Rising by Asa Marie Bradley
Serie: Viking Warriors #1
Genre: Adult, Mythology
Gepubliceerd: November 2015
Waardering: ★★★.5 Add to Goodreads
Immortal Vikings are among us. Leif Skarsganger and his elite band of immortal warriors have been charged to protect humanity from the evil Norse god Loki. Under attack from Loki’s minions, Leif is shocked to encounter a dark-haired beauty who fights like a warrior herself. Wounded and feverish, the Viking kisses her, inadvertently triggering an ancient Norse bond. But when Naya Brisbane breaks away and disappears before the bond is completed, Leif’s warrior spirit goes berserk. If Leif doesn’t find her fast, he’s going to lose himself to permanent battle fury. But Naya doesn’t want to be found...and he’ll do anything to find her. Because they’re both running out of time.

Noorse goden…… check!
Immortal Warriors…… check!
Sexy Viking…… check!
Alles aanwezig voor een aantal uurtjes heerlijke ontspanning Knipogende emoticon
Griekse goden ken ik op mijn duimpje. Nou ja, duimpje is misschien wat teveel gezegd maar ik heb genoeg boeken over ze gelezen om te kunnen zeggen dat ik het één en ander over ze weet.
Noorse goden daarentegen zijn nog een mysterie voor mij. Eén keer eerder heb ik een boek over Noorse goden gelezen, Valkyrie Rising, en ik heb natuurlijk de film Thor, met in de hoofdrol sexy Chris Hemsworth gezien, dus ik weet er wel een klein beetje van, maar ik hoopte dat dit boek mijn nieuwsgierigheid naar die mythologie wat verder kon bevredigen.
Onze hoofdpersoon, Naya, is gevlucht vanuit een lab waar ze bijna 10 jaar gebruikt is als proefkonijn. Ze is allang geen gewoon mens meer met haar verhoogde zintuigen, ongelofelijke kracht en haar bijzondere manier van analyseren en is dan ook niet bang om zich in een gevecht te mengen. Wanneer ze ziet dat onze andere hoofdpersoon, Leif, ingemaakt wordt door 4 aanvallers besluit ze hem te helpen.
Ze kan niet voorkomen dat hij zwaar gewond raakt en terwijl ze bij hem blijft tot zijn vrienden bij hem zijn kust hij haar.
Dat is het begin van een reeks problemen voor Leif want Naya verdwijnt en hij komt er al snel achter dat die kus grotere gevolgen heeft dan hij had kunnen denken.
Naast die rode draad is er nog ééntje en dat is de broer van Naya.
Hij is achter gebleven in het lab toen Naya een jaar geleden ontsnapte en na de gedurfde reddings-operatie aan het begin van dit boek verblijft hij in een kliniek en is Naya op zoek naar een geneesmiddel voor hem want de experimenten hebben bij hem geleidt tot een vegetatieve staat.
We krijgen dus niet alleen een verhaal over Noorse Goden maar ook over een soort super mensen dat gekweekt wordt in een laboratorium en dat alles speelt zich af in onze hedendaagse maatschappij.
Heel iets anders dan ik eerlijk gezegd verwacht had, maar zeker leuk en origineel.
Of ik veel wijzer ben geworden over de Noorse Mythologie?
Ik heb wel wat nieuwe dingen geleerd, maar het is nog lang niet genoeg om te kunnen zeggen dat ik ze op mijn ‘duimpje’ ken. Daarvoor zal ik toch nog wat meer over ze moeten lezen Knipogende emoticon