Unspoken by C.C. Hunter
Serie: Shadow Falls: After Dark #3
Genre: Paranormal, Young Adult
Gepubliceerd: a
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Despite her superspeed, inhuman strength, and enhanced senses, Della Tsang's new life as a vampire certainly hasn't been a walk in the park. Especially since she was "reborn" and found herself bound to the mysterious, infuriating, and hunky Chase. But if there's one thing that's always kept Della going, it's her dream of being an elite paranormal investigator.

When Della tries to solve a twenty year old murder--and clear her father's name--she uncovers secrets about the vampire council and the boy she's bonded to. Feeling even more betrayed by Chase because he's kept so much from her, she's determined to keep him as far away from her heart as she can. But together they work a cold case that will lead them into the darkest and ugliest vampire gangs in Texas... and into the scariest reaches of her heart.
27 Oktober 2015 was een fantastische dag!
Op die dag kwamen er nl maar liefst 3 boeken uit waarop ik met veel ongeduld zat te wachten.
Unspoken was één van die drie.

In tegenstelling tot wat ik in mijn recensie van Eternal schreef kwam Unspoken een paar maanden later uit dan gepland.
3 Maand later wel te verstaan en in die drie maand werd mijn geduld danig op de proef gesteld.
Maar natuurlijk was hij het wachten dubbel en dwars waard.

Want tot mijn stomme verbazing en enorme blijdschap krijgen we vanaf hoofdstuk 3 ook de pov van Chase.
Ik heb zo vaak de pov’s van de mannelijke hoofdpersonen gemist in de boeken van C.C. Hunter, en nu, in het laatste boek van de Shadow Falls serie, geeft ze mij ineens wat ik altijd al graag had gewild.
En wat was het leuk om zijn kant van het verhaal te lezen!

In dit laatste boek van de serie gaan we vrijwel op hetzelfde punt en dezelfde voet verder.
Weer hebben we te maken met geesten maar toch weer anders dan anders. Della probeert haar vaders naam te zuiveren van een moord die hij volgens haar nooit gedaan kan hebben en ze probeert ondertussen ook nog een andere moord op te lossen.

En ze moet bedenken wat ze wil met Chase.
Hij heeft tegen haar gelogen en eigenlijk wil ze niks meer met hem te maken hebben, maar hij maakt het haar erg moeilijk hem te vergeten want overal waar ze gaat duikt hij op en laat haar weten wat ze voor hem betekent.

Unspoken was genieten van het begin tot het einde.
Het mysterie, de spanning, de emoties en de romance zorgden voor een goed uitgebalanceerd verhaal en een prachtig einde aan een serie waarvan ik, ondanks de wat minder goede start, enorm heb genoten.


KORT SAMENGEVAT:

Ook Shadow Falls: After Dark is weer een geweldig leuke serie van de auteur C.C. Hunter.
Het heeft, net als de eerste serie Shadow Falls, een scala aan bovennatuurlijke wezens, maar vampiers spelen de grootste rol in deze spin-off.
Het is spannend en mysterieus met een flinke dosis romantiek (heerlijk).
In het eerste boek was er nog sprake van een love-triangle, wat ik persoonlijk erg leuk vond, maar vanaf deel 2 was daar eigenlijk nog maar weinig meer van over en dat was ook helemaal niet erg, het plot werd er niet minder interessant van.
De schrijfstijl is zoals ik gewend ben van de auteur, lekker vlot.
Het enige minpuntje is misschien dat deze serie ook doorspekt wordt door geesten en hun samenhangende mysteries, maar toch waren de verhalen rondom de geesten allemaal leuk en origineel.
Wat mij betreft is deze serie echt een aanrader!