Billow by Emma Raveling
Serie: Ondine Quartet #2
Genre: Paranormal, Young Adult
Gepubliceerd: juli 2012
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
It has been six months since ondine Kendra Irisavie arrived in Haverleau, the hidden capital of the water elemental world.
Six months since she discovered her destiny as the sondaleur.
Six months since a series of devastating events left behind their mark.

Now, as she enters the chevalier elite program in her final year at Lumiere Academy, Kendra continues forward on her prophesied journey against the Shadow. Obsessed with what she must do to keep those around her safe, she struggles to balance her powerful magic and the demands of her fate with the challenges of friendship, the complications of romance, and the bonds of family.

Meanwhile, the threat of the Shadow looms larger. Kendra and her friends investigate a series of puzzling human and elemental disappearances in the city of Lyondale and uncover a horrifying tactic used by the Aquidae in the war.

When danger strikes close to home, Kendra must separate the truths from the lies and choose who and what to believe. Even if it means facing what she fears the most.
Deel 1 van deze serie was leuk en ik wilde zeker verder lezen want het had me nieuwsgierig genoeg gemaakt, maar de bovennatuurlijke wereld van de Selkie’s is nog steeds niet echt mijn ding.

Billow maakte een klein sprongetje in de tijd en gaandeweg het verhaal begon ik het steeds leuker en leuker te vinden. Het had me veel sneller te pakken dan Whirl, nu snapte ik tenminste al die verwarrende benamingen.
En ja hoor, ik heb mijn 1e Selkie ‘gezien’

Eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet wat ik er van moet vinden, ik heb nog steeds moeite om me er een voorstelling van te maken.
Ik had een half mens / half zeeleeuw verwacht maar Kendra dacht in de eerste instantie dat hij een normale zeeleeuw was. Pas na betere inspectie zag ze toch iets… menselijks?
Ik weet het niet hoor, de Selkie gaf me niet het gevoel wat ik krijg als ik bv een weerwolf zie. Die stralen pure power uit. Dit was meer zoiets van ‘ach wat schattig’ en dat rijmt niet met de machtige personage die hij in zijn menselijke vorm is (in tegenstelling tot Kendra had ik wel gelijk door wie de Selkie was )

Door het hele boek heen hangt een heerlijke romantische ondertoon, maar het is meer het gevoel dat we krijgen wanneer Kendra en Tristan bij elkaar zijn, en dat is niet eens zo vaak, dan dat er wat gebeurt.
En heel stiekem hoopte ik op wat meer met Julian ook al val ik zelf meer op Tristan.
Julian is een jongen die onder zijn bravado en arrogantie volgens mij enorm lief is en zijn gevoelens voor Kendra gaan dieper dan hij ons doet geloven. Dat was best wel eens pijnlijk om te zien.
Maar Kendra is van het begin duidelijk geweest dat er niets meer tussen hen bestaat dan vriendschap en we hebben hier dan ook zeker niet te maken met een love triangle ook al zou ik dat helemaal niet erg vinden.

Net als Whirl heeft deze een fijne, vlotte schrijfstijl.
Emma Raveling weet ons van het begin tot het eind op de tenen te houden met haar spannende en onverwachte plot wendingen. Er gebeurt zo ontzettend veel en het is spannend, mysterieus, af en toe humoristisch en emotioneel.

Kendra blijft sterk ondanks alles wat op haar af komt en ze blijft de wil houden om anderen te helpen.
Ik vind het knap want af en toe dacht ik ‘meid, spring in de auto en ga er vandoor’ want ze heeft bijna niks te zeggen over haar eigen leven en aan het einde van dit boek krijgt ze iets te horen waardoor ze haar vrijheid helemaal wel kan vergeten.
Ik ben heel benieuwd hoe ze met deze nieuwe taak om gaat.