Between Dreams by Cynthia Austin
Serie: Pendant Serie #1
Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: april 2015
Waardering: ★★☆☆☆
Add to Goodreads
Sidney Sinclair was living the dream of any eighteen year-old girl…

A handsome rock star boyfriend, a closet full of designer clothes, a limousine service at her beck and call, and a mansion in the hills of Los Angeles.

Even with all that glamour and excitement at her fingertips, she still feels as if she’s been missing something in her life so she decides to leave.

While trying her best to put her dysfunctional romantic relationship aside and tend to her beloved Granny, Sidney unexpectedly stumbles upon an intriguing emerald pendant boxed away in her grandmother’s closet.

Soon she learns it once belonged to her long-lost mother who committed suicide when she was just a baby. Suddenly feeling emotionally connected to the woman who had birthed her, Sidney begins to wear the necklace.

This sends her on a whirlwind journey that alternates between fantasy and reality…

Almost immediately, she starts having dreams linked to the mysterious pendant. As danger begins to seep into her life, Sidney refuses to remove the necklace and instead documents each dream to help her further understand them. However, she soon begins to wonder if they are dreams meant to bond her to a mother whom she never knew?

Or a subconscious warning that threatens her very life?
>Dit is de eerste keer in hele lange tijd dat ik een boek 2 sterren geef.
Meestal stop ik als ik het niet leuk vind, maar aangezien dit maar een relatief kort boek is, 137 pagina’s op mijn ereader, besloot ik hem uit te lezen.
Maar ik moet eerlijk zijn, ik heb hier en daar stukjes overgeslagen.
Dialogen werden ellenlang gerekt door gedachtes of beschrijvingen tussendoor en dat irriteerde mij want ik wilde weten wat de ander te zeggen had, niet wat ze op dat moment dacht of zag.

Het begin van dit boek was leuk en ik dacht eindelijk weer een goed boek in handen te hebben, maar nadat Sidney terug gaat om voor haar grootmoeder te zorgen gaat het verhaal snel bergafwaarts.
Haar relatie met Ray komt door haar vertrek onder druk te staan en ook al houd hij nog heel veel van haar (zegt hij), hij kon de druk en verleiding niet weerstaan om het met een ander aan te leggen blah blah blah.
Natuurlijk is het voor onze hoofdpersoon dan een afgelopen zaak maar ze mist hem verschrikkelijk en laat zich na een tijd toch weer verleiden om hun relatie weer op te pakken.
En terwijl ze daar dol gelukkig over is trapt ze Ray verbaal de grond in tijdens een gesprek met een vriend. Dat vond ik laag en ontzettend irritant.
De dingen die ze zegt kloppen wel, maar als ze wel weet dat hij egoïstisch is en inspeelt op haar gevoelens voor hem, waarom begint ze dan weer aan die relatie? Ze vertrouwd hem niet eens meer!
Erg frustrerend allemaal.

Dit moest een fantasy novel zijn en dat kwam maar mondjesmaat naar voren, het draaide grotendeels om de ongezonde relatie van Sidney en Ray en haar groeiende aantrekkingskracht voor iemand anders.
De dromen waar in de blurb over gesproken wordt stelden weinig voor en ze heeft zegge en schrijve 1 keer een aantekening gemaakt; het wordt in de blurb mooier voorgesteld dan het is.
Het is gewoon een verschrikkelijk saai boek.

Pas aan het eind gebeurt er iets spannends en dat is meteen de cliffhanger.
Natuurlijk ben ik nieuwsgierig hoe het na die cliffhanger verder gaat, maar niet nieuwsgierig genoeg om het volgende boek te gaan lezen.
Na deze heb ik er genoeg van.