End of Days by Susan Ee
Serie: Penryn & The End of Days #3
Genre: Young Adult, Fantasy
Gepubliceerd: mei 2015
Waardering: ★★★★★
ook verkrijgbaar in het Nederlands
Add to Goodreads
After a daring escape from the angels, Penryn and Raffe are on the run. They’re both desperate to find a doctor who can reverse the twisted changes inflicted by the angels on Raffe and Penryn’s sister. As they set off in search of answers, a startling revelation about Raffe’s past unleashes dark forces that threaten them all.

When the angels release an apocalyptic nightmare onto humans, both sides are set on a path toward war. As unlikely alliances form and strategies shift, who will emerge victorious? Forced to pick sides in the fight for control of the earthly realm, Raffe and Penryn must choose: Their own kind, or each other?
Ik zit hier voor mij uit te staren . . . wat moet ik zeggen . . . wat kan ik zeggen . .
Geweldig, ongelofelijk, perfect . . . absoluut gouden ster waardig!
Ik kan hem jammer genoeg niet meer geven daarom schreeuw ik het . . . . EEN GOUDEN STER VOOR DE HELE SERIE !!.

Zo dat is er uit en nu kan ik mezelf weer wentelen in mijn verdriet omdat ik de serie, na zo lang te hebben gewacht, al weer uit heb.
Het was niet te voorkomen want het verhaal speelde zich af in sneltreinvaart en ik wilde en moest gewoon bij blijven. En ik heb er van genoten . . . met volle teugen.

De strijd met de engelen wordt grimmiger en gruwelijker en de kans dat de mensheid die slachting gaat overleven is ontzettend klein. Maar Penryn is vastbesloten strijdend ten onder te gaan en als het lijkt of alles verloren is komt hulp soms uit een heel onverwachte hoek.
En Raffe? Hoort hij nou bij goed of slecht? Dat blijft heel lang de grote vraag en ik hoopte van harte op het eerste.

Dit laatste boek heeft net als zijn 2 voorgangers enorm veel plot twists, je staat telkens weer voor een verrassing en tot bijna aan het einde toe is het onzeker en onduidelijk hoe het af gaat lopen. En het blijft gruwelijk en somber met hier en daar een vleugje humor en romantiek. En natuurlijk een hoop actie. Dat heb ik in de voorgaande recensies niet echt genoemd maar dat is wat deze serie ook zo geweldig maakt: actie van het begin tot het eind!

Ik ben dik, maar dan ook dik tevreden met de afloop van Penryn & the End of Days. Het is een einde als geen ander, het past feilloos bij de inhoud van dit ongelofelijke verhaal. Susan Ee heeft me er 3 boeken lang van laten genieten en het was het 2 jaar wachten dubbel en dwars waard.
Ik zal iedereen dan ook aanbevelen deze geweldige serie te gaan lezen!
Ook de lezers die niet in het Engels willen lezen want deel 1 en 2 zijn al vertaald (oa te koop bij Bol.com) en deel 3 komt 12 augustus uit in het Nederlands.