Titel: The Fiery Heart
Schrijfster: Richelle Mead
Serie: Bloodlines #4
Genre:Young Adult, Vampiers, Magie
Gepubliceerd: november 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
WHEN PULSES QUICKEN NO SECRET IS SAFE.

Sydney always believed that alchemists were born to protect vampire secrets and human lives - until she met Marcus and turned her back on everything she once knew.

But she's not free yet. When her sister Zoe arrives, Sydney can only tell her half-truths about her past. And with every word she risks exposure - and the fatal consequences.

Consumed by passion and vengeance, Sydney must choose her path once and for all. Even if that means harnessing her magical powers to destroy the way of life she was raised to defend...

dit is het vierde deel uit de serie en de review kan kleine spoilers bevatten

Met dit 4e deel zijn we eindelijk aangekomen bij een waardering van vijf sterren.
Kon ik mij van de voorgangers nog redelijk los maken, dit boek maakte dat erg moeilijk en ik vind dat de serie steeds beter en leuker wordt.

Sydney en Adrian groeien meer en meer, zowel in hun relatie als individueel.
Adrian heeft nog steeds bijzondere hersenspinsels,  maar hij neemt het leven toch ook een stuk serieuzer.
Sydney heeft daarentegen geleerd niet alles te serieus te nemen en wat meer van het leven te genieten. Ze vullen elkaar dan ook erg goed aan.
En speelde ze eerder op safe, nu durft ze steeds vaker risico's te nemen, met haar love life maar ook in gevaarlijke situaties. Er is zelfs een moment dat ze dat gevaar vrijwillig opzoekt.

De komst van haar jongere zus maakt haar toch al zo ingewikkelde leven er niet eenvoudiger op en het gevaar dat haar rebellie tegen de Alchemisten ontdekt wordt wordt daardoor ook steeds groter want haar zus is bijna net zoals ze zelf eerst was; een Alchemist die Moroi ziet als monsters, zij het de goede van de twee kwaden, en alles doet volgens de regels. Ze moet zich dan ook in allerlei bochten wringen om de hele charade rondom Jill, haar magische lessen en haar relatie met Adrian draaiende en verborgen te houden.

Met elk volgend boek ontwikkelen zich de karakters van de personages beter, dit geldt zeker ook voor de secundaire personages. Ze krijgen steeds meer diepte omdat we ook betrokken worden bij hun levens en alle problemen en relatie perikelen.

Het einde is vreselijk en zat ik met het hart in de keel te lezen. Ik had het erg te doen met zowel Adrian, die door zijn verdriet om Sydney weer compleet terug te lijkt te vallen, als met Eddie. Zijn schuldgevoel omdat hij Sydney niet beter kon beschermen is zo groot, ik hoop niet dat hij daar aan onderdoor gaat want na alles wat hij in de vorige serie heeft meegemaakt verdient hij een goed en gelukkig leven.

Ik heb trouwens ook erg genoten van de pov van Adrian.
Het was even wennen en eerst las ik liever die van Sydney dan van hem,  maar dat duurde niet zo heel erg lang. Adrian had zeker boeiende dingen te melden en ik heb hem daardoor nog beter leren kennen.

Nu maar snel verder met deel 5 want die cliffhanger . . . . .