Schrijfster: Abbi Glines
Serie: Rosemary Beach #9
Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: december 2014
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
In the eyes of the wealthy playboys who frequent Kerrington Country Club in Rosemary Beach, Tripp Newark is a hero. Under pressure from his parents to become a lawyer and lead a conservative, upper-class life, Tripp disappeared from town five years ago to travel the world, forfeiting the opportunity to inherit millions. Yet few know what he was really running from...

Bethy Lowry was unraveling long before her boyfriend drowned in a riptide trying to save her after she'd had one too many drinks--again. A trailer park kid working as a cart girl among the wealthy patrons of Kerrington Country Club, Bethy has always been impressionable. But five years ago, before she earned her reputation as a hard-drinking, easy girl, she had spent a single summer with Tripp Newark that changed her life forever...

* deze review bevat een spoiler die betrekking heeft op deel 6, Simple Perfection, wil je dit boek nog lezen dan adviseer ik je onderstaande niet te lezen *

Ik kreeg waar ik op hoopte . . . . . een heerlijk  emotioneel verhaal dat ik van het begin tot het einde met een dichtgeknepen keel en pijn in het hart zat te lezen.

Door de hele reeks van Rosemary Beach loopt ook het verhaal van Bethy, Jace en Tripp.
Tripp kwam er pas in het boek van Woods en Della bij, maar Bethy en Jace zaten al in één van de eerste boeken.
En door wat we via de verschillende hoofdpersonen door de reeks heen hebben gelezen over deze drie wist ik dat dit een verschrikkelijk emotioneel verhaal zou worden.

Bethy is helemaal ontspoort na de dood van Jace.
Ze heeft zich teruggetrokken in zichzelf, heeft met bijna niemand van haar vrienden contact en wordt helemaal hysterisch als Tripp een poging doet met haar te praten.
Het schuldgevoel en de rol die Tripp onbewust gespeeld heeft  in de dood van Jace doen haar geloven dat ze een gelukkig leven niet waard is.

Het enige dat Tripp kan doen is waken over Bethy zonder te dicht in haar buurt te komen. Hij gedraagt zich als de eerste de beste stalker, maar het komt puur uit de goedheid van zijn hart.
Op een dag is er een lichte ommekeer in Bethy's gedrag na een onthulling van haar tante, en met ontzettend veel geduld en liefde weet Tripp Bethy heel langzaam voor zich te winnen en worden de eerste voorzichtige stappen naar vriendschap gezet.

Tripp heeft mijn onvoorwaardelijke respect gekregen in dit boek.
Het begrip, geduld en de liefde die hij heeft voor Bethy is zo mooi.
Hij praat niet zomaar met iedereen over de geheime relatie die Bethy en hij jaren geleden hebben gedeeld, maar hij geeft wel zonder schroom zijn gevoelens voor Bethy bloot wanneer anderen hem aanspreken op zijn gedrag of wanneer hij 'gestalkt' wordt door een seksueel gefrustreerde dame.

Ik heb weer ontzettend zitten genieten tijdens dit boek ook al waren de gevoelens die het mij gaf niet vrolijk.
Ik blijf het knap vinden dat een schrijfster je zoveel kan laten voelen dat het net is of je zelf in de schoenen van de hoofdpersonen staat, en Abbi Glines is daar een kei in.

When I'm Gone is de volgende die op de boekenplanken komt en zal gaan over de halfbroer van Harlow, Mase. Ik ben benieuwd wat deze cowboy mee gaat maken.