Lang heb ik met dit idee rondgelopen en nu gaat het er dan toch van komen, een nieuwe tag:


Not My Cup of Tea Friday

In deze rubriek zet ik boeken in de spotlight die ik niet uitgelezen heb.
Kon ik mij een paar jaar geleden niet voorstellen dat ik een boek niet uit zou lezen,
nu kan ik mij niet meer voorstellen dat ik met een boek dat me helemaal niet pakt of boeit nog verder ga, vooral niet omdat mijn 'nog te lezen' lijst verschrikkelijk lang is.

Maar omdat ik me er toch altijd een beetje schuldig en onvoldaan over voel krijgen deze boeken hun eigen plekje op de blog.
Dat wil niet zeggen dat jullie de boeken in deze rubriek niet moeten gaan lezen, zeker niet want smaken verschillen en wat ik niet leuk vind kan een ander geweldig vinden.
Ik geef geen uitgebreide review maar probeer in het kort aan te geven waarom ik dat boek niet leuk vond.

‣ De spits wordt vandaag afgebeten door:

Schrijfster: Misty Provencher
Serie: Cornerstone #1
Genre: Young Adult, Mythology
Gepubliceerd: november 2011
Add to Goodreads
Nalena Maxwell has been branded ‘The Waste’ at her new school, due to her mom's obsessive paper hoarding. Nalena desperately wants something to change in her life, but when she receives a sign (and it's the wrong dang one) inviting her into a mysterious, ancient community, too much changes. What she knew of her family, what she thought of her life and what she believed about her future, is no longer applicable. Seventeen years worth of family skeletons come crashing into Nalena's life and it is the boy...the one that smiles at her like he wants to hear everything she'll ever say...that already knows her powerful secrets. But it is only Nalena that can choose between protecting the life that is already crumbling beneath her feet and the one that might sacrifice everything she could ever have.

‣ Not My Cup of Tea omdat:


Op bladzijde 94 ben ik er mee opgehouden.
Wat mij stoorde aan dit boek was dat het totaal niet op gang kwam en het bloemrijke taalgebruik:
My dad’s just a frozen smile in a brushed-brass frame on our living room wall
Not my cup of tea. Ik houd van recht toe recht aan taal. Schrijf maar gewoon 'My Dad is dead', kort maar krachtig.
Als zulke taal af en toe voorkomt hoor je mij er niet over, maar het was te vaak naar mijn smaak, dan gaan mijn gedachten afdwalen en dan duurt het niet lang voordat ik er mee kap.
Jammer want ik houd van boeken met Mythologische wezens, maar daar ben ik niet eens aan toe gekomen.