Schrijfster: Lexi Ryan
Serie: Here And Now 1-3
Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: 2014
Taal: Engels
Waardering: 3x ★★★★☆
Add to Goodreads
The last thing I remember is having drinks at Brady’s and trying to avoid eye-contact with my life-long crush—the gorgeous, unattainable Maximilian Hallowell. They tell me that was a year ago, but I have no memories of anything since then. What I do have is this ring on my finger that Max says he gave me, and this much-thinner body I’ve dreamed of most of my life. Aside from a case of retrograde amnesia, everything seems almost...perfect.

But the deeper I immerse myself into this new world of mine—planning a wedding to a man I don't remember dating, attempting to run a business I don't remember starting—the clearer it becomes that nothing is as it seems. Do I have the life I’ve always wanted or is it a facade propped up by secrets I don't even know I have?

I need answers before I marry Max, and the only person who seems to have them is the angry, tatted, sexy-as-sin rocker Nate Crane. And Nate wants me for himself.

Review:

Elke keer als ik de samenvatting van het eerste boek las moest ik denken aan de serie Book Boyfriend van de schrijfster Erin Noelle.
Waarom weet ik niet want de samenvattingen zijn heel verschillend, maar ik had telkens het gevoel dat dit net zo'n emotionele rollercoaster zou zijn en dat gevoel werd bevestigd.

Ik heb gewacht tot alle 3 de boeken uit waren zodat ik ze achter elkaar kon lezen want ik ben absoluut geen fan van cliffhangers.
En laat me je vertellen, ze hebben cliffhangers die je de mond open doen vallen en je doen wensen dat je het volgende boek achter de hand hebt.
Blij dat ik zo verstandig was te wachten dus :-)
Het zijn geen dikke boeken maar met zijn driëen vormen ze toch een pil van zo'n 650 blz.

Het eerste hoofdstuk begint gelijk met het ontwaken van Hanna in het ziekenhuis.
Ze komt er al snel achter waarom ze daar terecht is gekomen maar de 11 maanden van voor dat ze ontwaakt is ze kwijt.
Het is verwarrend genoeg dat ze denkt te moeten studeren terwijl ze inmiddels is afgestudeerd, haar droom om een eigen bakkerij te beginnen waarheid is geworden en ze ineens in een veel dunner lichaam zit, maar wat nog verwarrender is is dat ze de ring draagt van de man waar ze jarenlang een crush op heeft gehad maar die haar nooit zag staan.
Alles lijkt te mooi om waar te zijn, ze lijkt het perfecte leven ingerold te zijn, maar dat perfecte leven begint te rafelen als ze de sexy rock star Nate op een wel heel interessante manier ontmoet.

Ik was net zo verward en nieuwsgierig als Hanna.
Op geen enkele manier kon ik ook maar bedenken hoe Hanna's missende maanden verlopen waren en dat is zeker een compliment waard naar de schrijfster want ze heeft het mysterie er tot bijna het einde van deel 3 in weten te houden zonder dat je kon raden hoe de vork nou echt in de steel zat.
In deel 1 kregen we het hele verhaal vanuit het gezichtspunt van Hanna, maar in deel 2 en 3 ook van Nate en Max en dat gaf een hoop diepte aan het verhaal.

Wat voor mij altijd een minpunt is is het heen en weer flitsen tussen heden en verleden, maar in dit geval kwamen we daar niet onderuit want de hoofdstukken uit het verleden waren in de meeste gevallen momenten die Hanna zich ineens weer kon herinneren. Ze hadden dus een hele duidelijke functie en toegevoegde waarde. Het hield het verhaal spannend en interessant.

Mijn geloofwaardigheid in het geheugenverlies van Hanna werd in het begin wel een beetje op de proef gesteld door haar reactie op Max.
Ik weet wel dat ze al jaren een crush op hem heeft, maar ik kan mij niet voorstellen dat je, als je niet eens weet dat je een relatie met elkaar hebt, gelijk sex wilt, vooral niet de Hanna die wij hebben leren kennen; een meisje met een enorm minderwaardigheidscomplex die de jongen van haar dromen niet eens aan durft te kijken.

Cliffhangers vind ik nooit leuk, maar de cliffhanger die we aan het einde van deel 1 kregen vond ik ronduit frustrerend. Weer de gemakkelijke, voorspelbare twist, zo jammer.
Ik heb me dan ook echt even afgevraagd of ik wel verder wilde lezen, maar mijn nieuwsgierigheid won het van mijn ergernis.
En dat is maar goed ook want ook al is het een, in mijn ogen, makkelijke twist die de schrijfster er aan mee heeft gegeven, er is niks voorspelbaars aan.
Net als de love triangle, die is niet voorspelbaar en helemaal niet simpel. Tel daar bovenop het geheugenverlies van Hanna en je hebt een intrigerend, mysterieus en emotioneel verhaal.

Na een serie als dit ben ik emotioneel helemaal leeg, ik moet dan even weer bijtanken met een luchtig flut romannetje, maar ik geniet er wel enorm van en Hanna's verhaal is er zeker één die ik niet had willen missen.