Serie: Doon #1
Genre: Young Adult, Fantasie, Magie
Gepubliceerd: Augustus 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
DOON…

Veronica doesn't think she's going crazy. But why can't anyone else see the mysterious blond boy who keeps popping up wherever she goes? When her best friend, Mackenna, invites her to spend the summer in Scotland, Veronica jumps at the opportunity to leave her complicated life behind for a few months.

But the Scottish countryside holds other plans.

Not only has the imaginary kilted boy followed her to Alloway, she and Mackenna uncover a strange set of rings and a very unnerving letter from Mackenna's great aunt—and when the girls test the instructions Aunt Gracie left behind, they find themselves transported to a land that defies explanation. Doon seems like a real-life fairy tale, complete with one prince who has eyes for Mackenna and another who looks suspiciously like the boy from Veronica's daydreams. But Doon has a dark underbelly as well. The two girls could have everything they've longed for...or they could end up breaking an enchantment and find themselves trapped in a world that has become a nightmare.

Review:

Doon is een fantasierijk, magisch verhaal over een verborgen koninkrijk in Schotland, 2 knappe prinsen, een heks die dat koninkrijk wil vernietigen en zo haar macht wil vergroten en 2 Amerikaanse meisjes die in het koninkrijk terecht komen en zonder dat ze het willen de heks in de kaart spelen.

Het is lang geleden dat ik zo'n magisch verhaal heb gelezen. Het mag dan een bovennatuurlijk verhaal zijn, het is toch heel wat anders dan lezen over Vampiers, Weerwolven, Engelen, Griekse Goden etc. etc.
Het laatste magische verhaal dat ik gelezen heb is volgens mij Greta and the Goblin King geweest. Dat boek had naast een heks ook Faeries, Goblins, Gnomes etc., iets wat dit boek niet heeft, maar het gaf me hetzelfde gevoel als Doon. Ik moest dan ook even aan dat boek terug denken tijdens het lezen ook al heeft het een heel andere verhaallijn.

Misschien is het het kleine meisje in mij dat nog altijd droomt van de knappe prins op het witte paard en het prachtige kasteel want tijdens dit verhaal kon ik het verlangen niet onderdrukken om ook in Doon terecht te komen.
Doon is een sprookjesachtig koninkrijk met mooie bergen, rustieke beekjes, een prachtig blauw meer, groene weides met klaprozen en een aardige bevolking.


Mackenna en Veronica zijn 2 gewone Amerikaanse meisjes die hun zomervakantie doorbrengen in het mooie Schotland in de cottage die Mackenna geërfd heeft van haar tante.
Ze vinden een brief en 2 magische ringen en dat zet een reeks van gebeurtenissen in gang die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden.
Ze komen terecht in een verborgen koninkrijk, ontmoetten 2 knappe prinsen en worden beschuldigd van samenzwering met een slechte heks.
Het is een geweldig avontuur waarin ze hun onschuld moeten bewijzen, proberen een vloek te breken, een prins moeten redden uit de klauwen van een heks en ondertussen verliefd worden.

Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Veronica en Mackenna en Veronica neemt daarin het grootste deel voor haar rekening.
Ik had natuurlijk liever ook de pov van Jamie, één van de prinsen, gelezen maar ik heb wel genoten van de pov's van beide meisjes. En de reden waarom de schrijfsters Mackenna's pov hebben gegeven is waarschijnlijk omdat het volgende boek over haar gaat.
Dat boek gaat Destined for Doon heten en komt uit in september 2014.


Booktrailer:
---------------* Veel Leesplezier *---------------