Serie: Explosive #1
Genre: Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Oktober 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
After nearly a year and a half of grieving the loss of her husband, twenty-seven year old Alexa Sullivan Tate is headed back to her hometown after a decade of being away. She has no idea her high school crush, Jace McAllister, the guy who stole her heart the same night that he broke it, is more than ready to pick up the pieces.

Jace has spent the last ten years in the Army defusing bomb after bomb, trying to forget the girl who ignited all his passions. Little does he know that the spark still exists.

Ten years ago they had smoldering chemistry, but the spark between them now might light a fuse that leads to an explosion even Jace can't stop. Not that he wants to. If only Alexa can get past her guilt and trust her heart again.

But how do you put it all on the line when you've already lost everything once before?

Review:

Dit boek heeft me enorm verrast.
Ik was er van overtuigd dat ik begon aan een luchtige, erotische roman maar ik kreeg zoveel meer.

Dit is de debuut novel van Tessa Teevan en ik ben diep onder de indruk. Ze heeft een ongelofelijk boeiende romance weten neer te zetten dat me vanaf het begin tot het einde aan het boek gekluisterd hield.
Het is een verhaal met pijn en verdriet, humor en een gepassioneerde, intense, sexy en erotische romance.
In dit verhaal draait alles om de misgelopen relatie tussen Jace en Alexa.
10 Jaar geleden hebben ze elkaar voor het laatst gezien, de nacht voordat Jace vertrok voor een militaire carrière, en tijdens de reünie van hun school komen ze erachter dat deze verloren 10 jaar berusten op een misverstand.

Ignite heeft enorm veel diepte en geloofwaardige en aangename personages.
Dat Alex een liefdevol huwelijk had voordat haar man tijdens een ongeluk om het leven kwam vond ik heel verfrissend.
In andere boeken wordt vaak een niet goed huwelijk neergezet of komen ze na het verlies achter akelige geheimen, maar dat was hier niet het geval, je voelde gewoon dat Alexa heel veel van haar man heeft gehouden en hij van haar.
Dat er tijdens de eerste ontmoeting na 10 jaar tussen Alexa en Jace gelijk weer zulke sterke gevoelens naar boven komen verbaasd haar dan ook zeer en het zorgt ook voor een enorm schuldgevoel.
Jace is haar echter nooit vergeten, heeft alleen maar korte relaties zonder betekenis gehad, en weet gelijk dat zijn gevoelens voor Alexa nooit veranderd zijn en dat hij met haar oud wil worden.

Ondanks dat dit boek alleen maar over de opbloeiende relatie gaat tussen Alexa en Jace, het schuldgevoel van Alexa en de vastbeslotenheid van Jace om haar huwelijk een plaatsje te geven in hun relatie, is dit een boeiend verhaal dat me geen moment verveeld heeft en dat komt voornamelijk door de boeiende schrijfstijl van de schrijfster
Het boek had voordat het gepubliceerd werd wel even beter nagekeken mogen worden want er zaten hier en daar toch wat schrijffouten in. Het was niet vreselijk storend en mijn mening over dit boek wordt er niet anders van maar het is wel iets wat je aandacht af en toe even afleid.

Het volgende deel van deze serie zal gaan over Knox, de collega van Jace.
We hebben hem niet zo heel goed leren kennen in Ignite maar ik ben zeker benieuwd naar zijn verhaal en waarom hij, gezien zijn achtergrond, gekozen heeft voor een militaire carrière.
Zijn boek gaat Incinerate heten en staat gepland voor begin 2014.

---------------* Veel Leesplezier *---------------