Serie: Ashley Parker #1
Genre: Adult, Zombies
Gepubliceerd: April 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Ashley was just trying to get through a tough day when the world turned upside down.

A terrifying virus appears, quickly becoming a pandemic that leaves its victims, not dead, but far worse. Attacked by zombies, Ashley discovers that she is a 'Wild-Card' -- immune to the virus -- and she is recruited to fight back and try to control the outbreak.

Review:

Hier kan ik toch zo enorm van genieten; een boek met een sexy, kick-ass heldin met een scherpe tong en het hart op de goede plaats die het lot dat ze toebedeelt krijgt een schop in de kont geeft en het heft in eigen handen neemt.

Ashley Parker en haar vriend zijn op een date wanneer ze aangevallen worden door een rottend lijk. In de eerste instantie denken ze aan een slechte grap, maar ze hebben al heel snel in de gaten dat het geen grap is. Na een koelbloedige actie van Ashley, ze heeft genoeg films gezien om te weten hoe je een zombie uit moet schakelen, vluchten ze maar zijn zo goed als omsingeld door de zombie's.
Ashley wordt gebeten maar ipv dat ze zich aansluit bij het leger zombies blijkt ze een Wild Card te zijn, immuun voor het zombie virus, en wordt samen met een aantal andere Wild Cards ingelijfd in een super geheime militaire operatie.

En zo begint een geweldig spannend avontuur met een klein groepje totaal verschillende mensen dat hun stadje moet redden van het groeiende leger Zombie's en die van te voren nooit hadden kunnen bedenken wat voor gruwelijke situaties ze het hoofd moeten bieden.

Dana Fredski heeft naast de gruwelijke scenes die ze schetst ook een heerlijke humor en een sprankje romantiek weten toe te voegen die dit anders verschrikkelijk duistere boek een tikkeltje luchtiger maakt.
Deel 2, Plague Nation, is al uit maar ik wacht even met het lezen ervan tot we wat dichter bij de datum van uitgifte van deel 3, Plague World, zijn. Die komt uit op 29 juli 2014.


---------------* Veel Leesplezier *---------------