Serie: Jason and Azazel 1-3
Genre: Young Adult, Fantasy, Paranormal
Gepubliceerd: 2009
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Jason races into Azazel's life--sweaty, tortured, and hunted by covert forces. Even though her football-player boyfriend doesn't like it, Azazel is drawn to Jason. He's so complicated. He gets in fistfights, but always wins them--efficiently and thoroughly. He reads Plato and argues with their AP teacher. But he's also quiet and serious, haunted by a past he won't talk about. Azazel feels obsessed. She can't let anything get in the way of finding out Jason's secrets, not even her boyfriend, her friends, or her parents. Most importantly, no matter how dangerous Jason claims it is for her to be near him, she can't let him leave. As menace begins to surface from even the most trusted and familiar places, Azazel finds herself flung into a whirlwind of sinister motives and clandestine proceedings. Though Azazel evades each escalating danger, her feelings for Jason may prove to be the greatest danger of all.

Review:

3,5 Jaar geleden ging er een wereld voor mij open toen ik ontdekte dat er naast gedrukte boeken ook digitale boeken bestonden, ik liep wat dat betreft wel een beetje achter ;-).
En ik was nog verbaasder om te ontdekken dat sommige schrijvers hun boeken gratis aanbieden op het internet en dat er ontzettend veel amateur schrijvers zijn die hun, vaak heel goede, verhalen publiceren op websites als Wattpad.
In die periode ontdekte ik ook een blog die alle gratis aangeboden boeken verzamelde (helaas bestaat de blog niet meer) en door die blog heb ik een aantal hele goede/leuke boeken gelezen.
Eén van die boeken was Breathless van V.J. Chambers.
Na het lezen van de samenvatting spoedde ik mij naar de website van de schrijfster en werd onmiddelijk het verhaal ingezogen. Gelukkig was ze toen bijna of net klaar met de trilogie, dat weet ik niet meer precies, maar wat ik nog wel weet is dat ik ze achter elkaar heb verslonden.
Natuurlijk kan ik me de details niet helemaal meer herinneren, maar ik was enorm onder de indruk van deze serie die romantisch en mysterieus is maar ook een hele duistere zijde heeft.
En wat me nog goed is bijgebleven is dat sommige gebeurtenissen me enorm schokten; zulke gruwelijke en confronterende dingen had ik tot dan nog nooit gelezen.
Gelukkig hield ik mijn waardering voor boeken lange tijd bij op Shelfari, en alhoewel ik bijna zeker wist dat ik ze 5 sterren waard vond kon ik het daar voor de zekerheid nog ff checken.
Waarom ik nu pas op de proppen kom met deze serie??
V.J. Chambers heeft net weer een nieuw boek uitgebracht en zodra haar naam onder mijn ogen komt moet ik altijd gelijk denken aan de Jason and Azazel Trilogy en ik vond het tijd worden dat ik ook deze serie eens onder de aandacht breng.
De schrijfster heeft na de trilogie nog 5 boeken over Jason en Azazel uitgebracht maar die heb ik nooit gelezen. Jason and Azazel eindigde met een HEA en na het lezen van de samenvatting van het vervolg kreeg ik het gevoel dat het allemaal weer van voor af aan begon en daar had ik niet zo'n zin in. Maar de 1e 3 zijn zeker een aanrader!

Ben je nieuwsgierig geworden?? Je kunt ze nog steeds online lezen.
‣ Breathless
‣ Trembling
‣ Tortured

En op Amazon kun je Breathless gratis downloaden.


---------------* Veel Leesplezier *---------------