Serie: The Secret 1&2
Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Oktober 2012 & Mei 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Ella and Micha have been best friends since they were kids. But one tragic night shatters their friendship and their lives forever.

Ella used to be a rule-breaker with fiery attitude who wore her heart on her sleeve. But she left everything behind when she went to college and transformed into someone that follows the rules, keeps everything together, and hides all her problems. But now it's summer break and she has nowhere else to go but home.

Ella fears everything she worked so hard to bury might resurface, especially with Micha living right next door. If Micha tries to tempt the old her back, she knows that it will be hard to resist.

Micha is sexy, smart, confident, and can get under Ella’s skin like no one else can. He knows everything about her, including her darkest secrets. And he’s determined to bring his best friend, and the girl he loves back, no matter what it takes.

Review:

Vanaf het moment dat deel 1 uit kwam wilde ik hem gaan lezen, maar ik baalde er van dat het verhaal van Ella & Micha uit 2 delen zou bestaan en heb gewacht tot deel 2 uit kwam.
Het is op dit moment een rage om hedendaagse NA's te laten eindigen met een cliffhanger en dan nog één (soms twee) uit te geven. Er wordt onder de lezers flink over geprotesteerd en het is een verschijnsel dat ook ik niet echt leuk vind. Raar misschien, maar voor mij hoort een boek in het hedendaagse, romantische/erotische genre maar uit 1 boek te bestaan want datgene waar het om draait, de romance, heeft meestal maar genoeg interessant voer voor 1 boek (uitzonderingen daar gelaten).
Het is één van de redenen waarom ik het lezen van een 1e deel in dat genre meestal uit stel en daarna, als het 2e deel uit gekomen is, vaak niet eens zin meer heb om er aan te beginnen.
Maar de aantrekkingskracht van The Secret of Ella & Micha was voor mij te groot om te negeren en ik ben nu ontzettend blij dat ik er aan toe gegeven heb.
Denk je net zo over bovenstaande als ik, dan kan ik je toch met een gerust hart aanraden om het 1e deel te lezen want tot mijn verrassing heeft The Secret of Ella & Micha geen cliffhanger maar een Happily Ever After. Wel een HEA die je nieuwsgierig maakt naar het vervolg van hun story, maar toch . . . je kan het 1e deel lezen zonder gefrustreerd te raken van het einde.
Vanaf het moment dat ik ze leerde kennen heb ik Ella en Micha in mijn hart gesloten, het zijn geweldige personages, de onderling band die ze hebben is ongelofelijk sterk en de passie en liefde die ze voor elkaar hebben straalt er vanaf.
Micha is degene die heel duidelijk is in zijn gevoelens voor Ella, gevoelens die hij al jaren voor haar heeft, maar Ella wil het niet zien, ook haar eigen gevoelens niet.
Ze leveren een lange, innerlijke en onderlinge strijd voor de Forever die ze allebei absoluut verdienen na hun moeilijke jeugd en de problemen die ze ook nu nog tegen het lijf lopen.
Micha is ook degene die ik het leukst vond van de twee. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor Ella is zo ontzettend mooi en het was verfrissend om nu eens niet over een bad boy rockstar te lezen die, zodra er problemen in de relatie zijn, het aanlegt met andere vrouwen.
Ella is moeilijk, niet alleen voor Micha en de mensen om haar heen maar ook voor zichzelf. De gebeurtenissen in haar jeugd en de tragedie van 8 maand geleden hebben haar getekend en ze ligt volledig met zichzelf overhoop. Het is dan ook goed te begrijpen dat haar acties niet allemaal rationeel zijn, maar toch ergerde ik mij aan haar beslissingen ten opzichte van haar relatie met Micha, vooral omdat hij haar zo overduidelijk steunt in haar strijd om zichzelf terug te vinden.
Afgezien van die paar ergernissen heb ik genoten van deze twee-delige serie en kan hem zeker aanraden aan iedereen die houd van een hedendaagse NA waarvan de inhoud zeker niet alleen maar rozengeur en maneschijn is en die een hoop emoties in je los maakt.

Met The Forever of Ella & Micha en de forever die ze hebben gevonden is de serie The Secret nog niet afgelopen. Er verschijnt een 3e deel in oktober en die gaat over Etan & Lila.
Etan en Lila zijn de vrienden van Micha en Ella en ik ben heel erg benieuwd naar hun verhaal want ik heb genoten van hun karakters.
Ik hoop wel dat het in 1 boek verteld kan worden ;-).

---------------* Veel Leesplezier *---------------