Deze week is er een nieuwe serie op de Amerikaanse TV verschenen: Under The Dome.
De serie is gebaseerd op het in 2009 verschenen gelijknamige boek van Stephen King en ik moest natuurlijk gelijk de 1e aflevering zien want het klinkt als een serie die ik wel eens heel leuk zou kunnen gaan vinden.
De 1e episode heeft me zeker niet teleurgesteld en ik ben ontzettend nieuwsgierig naar hoe het verder gaat met de mensen onder the dome, wat the dome nou precies is en, het belangrijkste, hoe ze hem weer weg kunnen krijgen.
Gelukkig is Under The Dome begonnen in een periode waarin al mijn favoriete TV serie's gestop zijn, het kan het gat dat daardoor ontstaan is mooi opvullen.
Maar zodra ze weer beginnen (The Walking Dead, Revolution, Arrow en Beauty and the Beast) krijg ik het 'druk' want in die periode (sept/okt) worden ook een hele hoop nieuwe series gelanceerd.
Joany van Craving Pages had een aantal weken terug op haar blog een lijstje met series waar zij naar uit kijkt en daar zaten twee tussen die ik zeker wil gaan kijken.

De eerste is Starcrossed en gaat over de liefde tussen een menselijk meisje en een alien jongen.
Na 10 jaar in een interneringskamp te hebben gezeten wil de overheid een groep tiener aliens integreren in een high school om te kijken of ze samen kunnen leven met mensen.
Ziet er veelbelovend uit!


En de tweede is The 100. 
Nadat 97 jaar geleden de aarde onbewoonbaar is geworden leven de mensen die die nucleaire apocalypse hebben overleefd in ruimteschepen. Maar door de groeiende bevolking raken ze zo langzamerhand door hun middelen heen en willen weten of de aarde inmiddels weer bewoonbaar is. 100 jeugdige criminelen worden naar de aarde gestuurd om dit te testen, maar de aarde is niet helemaal meer de aarde zoals hij 97 jaar geleden was ....
Spannend!Ik heb eigenlijk geen idee of het vaker gebeurt, maar deze laatste serie is gebaseerd op een serie boeken die nog moet verschijnen. Het 1e deel staat gepland voor 3 september 2013 en is geschreven door Kass Morgan.
Add to Goodreads


---------------* Veel Kijkplezier *---------------