Genre: Young Adult, Dystopian
Gepubliceerd: Maart 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Locked in the mental ward on her sixteenth birthday, Eve Sterling doesn’t think things can get any worse.
They can.

After failing the mindscan procedure that predicts future crime, she’s deemed a Defect and subjected to endless psychological and physical testing as the government tries to determine what’s different about her.

The one bright spot is military guard, Will. He’s gentle with her when no one’s watching and suppresses a smile whenever she defies their challenges. Will’s lessons begin to dance dangerously close to knowledge she shouldn’t possess, like what’s beyond the fenced compound. Though it’s forbidden and Will would be killed on the spot if they’re discovered, they steal away moments together. With her very life on the line, Eve has to decide if she can trust the guard she’s falling for.

Review:

Deze dystopian, ja echt waar. . . dit is een YA dystopian, laat je niet misleiden door de cover die helemaal niet bij dit boek past, heeft me totaal verrast.
Het eerste gedeelte was een vlot geschreven, actievol avontuur met een hoofdpersoon die zich van een gewoon meisje ontwikkelt tot een vastbesloten, sterke, slimme, vindingrijke jonge vrouw. Ze wordt voor de leeuwen geworpen als haar mindscan heel anders uit pakt dan ze verwacht had en ze het stempel krijgt van een Defect. Ze wordt opgesloten en onderworpen aan testen en wanneer ze zich er beter uit weet te redden dan men verwacht had wordt ze overgeplaatst naar een afdeling waar ze getraind wordt tot soldaat. Maar ze wordt door iedereen gewantrouwd omdat ze de eerste is waarop de mindscan totaal geen effect heeft en daardoor is ze haar leven niet zeker.
Will, haar trainer, helpt haar zoveel als hij kan en wanneer alles er op wijst dat de overheid via een 'ongeluk' van haar af wil helpt hij haar vluchten.
Het boek is opgedeelt in 2 delen en part one neemt 2 derde deel van het verhaal voor zijn rekening, een deel waar ik zonder twijfel 5 sterren voor wil geven. Maar zo verrast als ik was door part one,  part two stelde me teleur. Het was  lauw en gehaast en de spanning, de romantiek en het stoere meisje waren totaal verdwenen.
De rol van Will in dit gedeelte riep nogal wat vragen op en ik vroeg mij af of hij ooit wel de moeite zou hebben genomen om Eve te zoeken als ze hem niet weer gevonden had.
Ook had ik graag uitgebreider willen lezen over hoe ze de wereld weer wisten te veranderen in een gewone, leefbare wereld.
Ik was heel blij dat ik eens een keer een stand-alone Dystopian tegen kwam, die zijn er bijna niet, maar nu ik Defect uit heb wilde ik dat het het begin van in ieder geval een twee-delige serie was want het einde was gewoon te gehaast en dat is heel erg jammer.

---------------* Veel Leesplezier *---------------