Serie: Ruining #2
Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Januari 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
For a girl who dared to tempt death, living is the only promise that matters now. Jay’s life almost came to a forced end when her darkest secrets were revealed and the one who she chose to give her future to was ripped away. Now, everything she kept hidden is the topic of everyone’s conversation, and not all are sympathetic. Someone wants her horrific past to dictate her future, and another is determined to help her choose a different path. In conclusion to Ruining Me, Kane and Rhye know that Jay is worth the fight, but waiting for her to find herself may ruin them all.

Review:

Als je mijn review van het eerste deel, Ruining Me, hebt gelezen dan weet je dat dat een heel emotioneel boek is, vooral het einde. En vanaf de eerste bladzijde van dit 2e deel zat ik alweer met dichtgeknepen keel te lezen. Het verdriet van Jay is zo enorm voelbaar, het spat gewoon van de bladzijden en het zet je meteen weer in een emotionele achtbaan.
Maar gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. Er komt een nieuwe jongen in Jay's leven, Eli, en ik heb regelmatig om hem moeten lachen. Hij weet Jay weer uit haar isolement te halen en haar leven weer een beetje kleur te geven. Maar de andere jongens in haar leven zijn niet van plan haar zonder slag of stoot te laten gaan, en strijden voor haar liefde, omdat ze weten dat ze het absoluut waard is. En dat zorgt voor tenenkrullende romantische momenten. Er zijn ook een aantal frustrerende en spannende momenten en wat er gebeurt in het laatste hoofdstuk zag ik totaal niet aankomen; ik houd er wel van als een boek je ineens zo kan verrassen.
Net als Ruining Me is Ruining You geen lang boek, maar het is zeker geen gehaast verhaal. Het is snel geschreven, letterlijk misschien iets te snel omdat er toch weer wat schrijf en grammatica fouten in zitten, maar het is goed uitgebalanceerd en voor mijn gevoel is alles gezegd en gedaan, niks teveel maar ook niks te weinig.
Nicole Reed is een Indie schrijfster, wat wil zeggen dat ze zelf haar boeken publiceert, en dat kan verklaren waarom er meer fouten in zitten dan de boeken die door een uitgever uitgegeven worden. Het was zeker niet iets om me aan te ergeren, daar zijn het er te weinig voor, maar het valt wel op.
Ik zou dolgraag van de daken willen schreeuwen of ik het eens ben met de keuze van Jay, maar dat doe ik hieronder in het spoiler gedeelte, dus als je de boeken nog niet hebt gelezen ben je gewaarschuwd.
Ik heb enorm genoten van deze 2-delige serie, ondanks dat het een enorme tranentrekker is, maar juist die rauwe emoties maken deze boeken tot wat ze zijn; geweldig! Deze serie is zeker een aanrader!


* Lees de spoiler niet als je het boek nog wilt lezen! *

Show spoiler Hide spoiler

Kane!! Oh Kane . . . vanaf de eerste ontmoeting was hij voor mij de ware! JT was zeker een leuke jongen en ik had me bij Jay's keuze neergelegd, maar na die verschrikkelijke gebeurtenis aan het einde van deel 1 begon ik, ondanks het enorme verdriet, toch weer heel stiekem te hopen.
Rhye . . . o hij is sexy met zijn bad boy rock star looks en toch had ik niet veel met hem, maar tijdens zijn song voor Jay liet hij mijn hart toch wel een slagje sneller slaan.
En dan hebben we nog Eli. In het begin zag ik hem wel zitten (als 2e keus ;-) ), het werd echter al heel snel duidelijk dat het nooit wat zou worden tussen die twee, behalve een geweldige vriendschap.
Jay wordt verscheurt door haar schuldgevoel en verdriet en is lange tijd in de war door de gevoelens die zowel Rhye als Kane in haar oproepen. Ze is er van overtuigd dat ze allebei beter verdienen dan iemand die zo beschadigd is. En ondertussen wordt ze gestalkt door een agente die haar koste wat kost probeert te overtuigen dat ze moet getuigen tegen haar verkrachter. Het blijft nog een hele tijd gissen welke kant het op gaat, maar na de song van Rhye en de reactie daarna van Kane wordt het al snel duidelijk . . . . . . . . .
Daarom is het voor mij een dubbel happy end want haar keuze is mijn keuze . . . Kane!