Serie: The Selection #2
Genre: Young Adult, Dystopian
Gepubliceerd: April 2013
Taal: Engels, ook verkrijgbaar i/h Nederlands
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
Thirty-five girls came to the palace to compete in the Selection. All but six have been sent home. And only one will get to marry Prince Maxon and be crowned princess of Illea.

America still isn’t sure where her heart lies. When she’s with Maxon, she’s swept up in their new and breathless romance, and can’t dream of being with anyone else. But whenever she sees Aspen standing guard around the palace, and is overcome with memories of the life they planned to share. With the group narrowed down to the Elite, the other girls are even more determined to win Maxon over—and time is running out for America to decide.

Just when America is sure she’s made her choice, a devastating loss makes her question everything again. And while she’s struggling to imagine her future, the violent rebels that are determined to overthrow the monarchy are growing stronger and their plans could destroy her chance at any kind of happy ending.

Review:

Wie mijn review van The Selection gelezen heeft weet dat ik erg heb genoten van dat boek. Het was spannend, emotioneel en romantisch en ik keek dan ook enorm uit naar het vervolg.
Helaas zijn mijn gevoelens over dit boek een beetje gemengd.
In feite ging het in dit boek alleen maar over de gevoelens van America voor Aspen en Maxon, haar ge-ping pong heen en weer tussen die twee: 'ik kies Maxon', . . . 'ik kies Aspen", . . . 'nee ik kies toch voor Maxon', . . . 'nee ik kan toch beter kiezen voor Aspen'. . . ugh, dat vond ik een beetje irritant. En als ze dan uiteindelijk haar keuze gemaakt heeft gebeurt er iets waardoor ze weer van elkaar verwijderd raken en begint het weer van voor af aan.
Er waren een aantal aanvallen op het paleis van de rebellen maar veel meer dan dat dat genoemd werd, en ze moesten vluchten naar de geheime kamers, gebeurde er niet, terwijl daar in mijn ogen veel meer uitgehaald had kunnen worden. En ik miste de competitie tussen de kandidaten, die was in het eerste deel veel feller.
Er is één incident dat ik met angst en spanning zat te lezen en het moment dat America haar laatste opdracht aan het publiek moet presenteren brengt ook een bepaalde spanning met zich mee, maar dat is alles.
En toch fascineerde het me genoeg om door te blijven lezen en bijna niet te kunnen stoppen. Dit komt grotendeels doordat America een erg leuke persoonlijkheid is, afgezien van haar irritante getwijfel over de twee jongens. Ze is meelevend, doet zich niet meer of minder voor dan ze is en behandeld iedereen gelijkwaardig.
Aan Aspen weet ik niet zo goed wat ik heb. Ik vond hem in dit deel een beetje lauw en oppervlakkig. Ik twijfel niet aan zijn gevoelens voor America maar hij onderneemt maar weinig om haar voor zich te winnen.
En ook aan Maxon wist ik niet zo goed wat ik had. Zijn daden spreken zijn woorden van liefde voor America tegen en het irriteerde me een beetje dat America hem daar niet mee confronteerde. Er zijn momenten geweest dat ik hoopte dat ze haar waardigheid zou behouden en het paleis zou verlaten.
Ondanks dat ik The Elite lang niet zo leuk vond als The Selection ben ik heel benieuwd wat het 3e en laatste deel, The One, ons zal brengen. Die komt ergens in 2014 uit.
De inhoud van The Elite krijgt niet meer dan 3 sterren van mij, maar waar ik wel 5 sterren voor zou willen geven is de cover, hij is, net als zijn voorganger, prachtig!

---------------* Veel Leesplezier *---------------