Serie: The Grisha #1
Genre: Young Adult, Fantasie, Magie
Gepubliceerd: Juni 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
The Shadow Fold, a swathe of impenetrable darkness, crawling with monsters that feast on human flesh, is slowly destroying the once-great nation of Ravka.

Alina, a pale, lonely orphan, discovers a unique power that thrusts her into the lavish world of the kingdom’s magical elite—the Grisha. Could she be the key to unravelling the dark fabric of the Shadow Fold and setting Ravka free?

The Darkling, a creature of seductive charm and terrifying power, leader of the Grisha. If Alina is to fulfill her destiny, she must discover how to unlock her gift and face up to her dangerous attraction to him.

But what of Mal, Alina’s childhood best friend? As Alina contemplates her dazzling new future, why can’t she ever quite forget him?

Review:

Het eerste dat in mij op komt is dat ik de cover van Shadow and Bone nu pas kan waarderen.
Hij sprak me helemaal niet aan, maar nu ik het boek uit heb zie ik hem met heel andere ogen en ja ... vind hem zelfs mooi doordat het het verhaal zo goed symboliseert.
Wat betreft de inhoud, die heeft mijn stoutste verwachting overtroffen. Zo enorm overtroffen dat ik niet de juiste woorden kan vinden om dit prachtige boek te omschrijven.
Ik ben vele keren op nieuw begonnen met deze review maar geen enkele beschrijving kan goed verwoorden hoe zo'n geweldig boek dit is.
Daarom zullen de 5 sterren en de onderstaande woorden dan ook voldoende moeten zijn om jullie over de streep te trekken:

Shadow and Bone is verfrissend, uniek, mysterieus, spannend, een tikkeltje romantisch, kortom een fantastisch verhaal dat je gewoon gelezen moet hebben!

Het heeft lang geduurd voordat ik aan dit boek durfde beginnen en nu ik de inhoud ken vind ik het schandalig dat ik het zo lang uitgesteld heb, maar het voordeel is wel dat ik nu niet meer zo heel lang hoef te wachten op het vervolg, Siege en Storm, want die komt al op 4 juni uit!


---------------* Veel Leesplezier *---------------