Film: Warm Bodies
Acteurs: Nicholas Hoult, Teresa Palmer
Verschenen: April 2013
R was ooit een jonge succesvolle zakenman. Nu is hij een Zombie. Hij weet niets meer van zijn vroegere leven, alleen nog dat zijn naam waarschijnlijk met een R begint.

R woont op een verlaten vliegveld samen met honderden lotgenoten en ze worden allemaal door een ding gedreven: honger. Tijdens een zoektocht naar mensen als voedsel ontmoet R het stoere meisje Julie (Teresa Palmer). Om redenen die hij zelf niet begrijpt wil hij haar redden. Hij smokkelt haar mee naar het vliegveld en dan ontstaat een gecompliceerde relatie. Is R verliefd?

Review:

Sinds ik de serie The Walking Dead volg is mijn afkeer van alles wat met Zombies te maken heeft een beetje op zijn retour (ook al sluit ik nog altijd ff mijn ogen als ze aan mensen beginnen te knauwen) en daarom wilde ik ook heel graag de film Warm Bodies zien.
Ik wist natuurlijk door de samenvatting van het boek (die ik (nog) niet gelezen heb) en de film wat er zo ongeveer zou gebeuren, maar verder liet ik me gewoon verrassen. En verrast was ik want, afgezien van een paar korte, gruwelijke momenten, was het vooral een ontzettend humoristische film; ik heb enorm moeten lachen om de gedachtes van R.
Er zullen vast en zeker mensen zijn die het boek hebben gelezen die zeggen dat de film het niet haalt bij het boek, en dat geloof ik graag want dat geld voor de meeste verfilmingen, maar ik heb echt met ontzettend veel plezier naar deze film gekeken.
Meestal als ik een film heb gezien waarvan ik het boek nog niet heb gelezen ben ik ook niet van plan om dat alsnog te gaan doen, maar deze film heeft me nieuwsgierig gemaakt naar het boek dus het kan maar zo zijn dat er tzt een review van op mijn blog verschijnt.
Ook al heb je niks met Zombies, wat tot voor kort ook zeker voor mij gold, dan durf ik je alsnog zonder twijfel deze Zombie film aan te raden want het is vooral een humoristische, maar ook romantische, film.


---------------* Veel Kijkplezier *---------------