Serie: The Mylena Chronicles #1
Genre: Young Adult, Fantasie, Goblins, Gnomes, Fearies etc.
Gepubliceerd: November 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Terwijl ze probeerde haar broertje te redden uit het vuur van een heks, vier jaar geleden, werd Greta er zelf ingegooid en viel door een portaal naar Mylena, een gevaarlijke wereld waar mensen de vijand zijn en elke Ogre, Ghoul en Goblin een donkere kant heeft die naar buiten komt tijdens de eclips. Om te overleven heeft Greta haar menselijkheid verborgen en is premiejager geworden. En ze is goed in wat ze doet. Zo goed dat ze de aandacht trekt van Mylena's jonge Goblin King, de donkere, verleidelijke Isaac, die haar dromen binnenvalt en haar wil om te ontsnappen heeft verzwakt. Maar Greta is niet de enige die op zoek is naar een portaal om uit Mylena te komen. Een eeuwenoud kwaad weet dat zij de sleutel is om het portaal te kunnen openen, en met de volgende zonsverduistering slechts dagen verwijderd, is elk bloeddorstig schepsel in het rijk op zoek naar haar, met inbegrip van Isaac. Als Greta's missie mislukt, zullen zij en de verloren jongens van Mylena sterven. Als ze slaagt, zal geen wereld veilig zijn voor wat haar volgt . . . . .

Review:

Greta and the Goblin King is fantastisch, magisch, fantasierijk, spannend en verrassend.
Verrassend omdat het een combinatie is van onze hedendaagse wereld met een fantasie wereld. Door de cover had ik verwacht dat het zich een paar eeuwen eerder af zou spelen, maar de hoofdpersoon, Greta, komt uit onze tijd en wereld, en is door een heks in Mylena terecht gekomen.
Mylena is een harde, koude en gevaarlijke wereld met Goblins, Gnomes, Ogres, Faeries, Sprites en nog veel meer vreemde figuren. Het is het spannende avontuur waarop ik gehoopt had en verrassend genoeg heeft het ook een heerlijke romance.
Het plot is heel origineel en ik bewonder de schrijfster om het fantasierijke element want het heeft een aantal interessante wendingen waardoor het boek nog spannender wordt en de romance intenser.
Helaas heb ik nog niks kunnen vinden over de uitgifte van het volgende deel. Ik hoop dat het niet te lang gaat duren; ik houd de schrijfster in de gaten!

---------------* Veel Leesplezier *---------------