Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Oktober 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★ 
Als familie problemen Riley Middleton er toe dwingen haar beurs naar een College in een andere staat op te geven en ze naar het College vlak bij huis moet, stimuleren haar vrienden haar om auditie te doen voor de lokale rock band. Natuurlijk wordt Riley aangenomen. Ze is de beste op de drums.
Riley komt er al snel achter dat rock bands een andere dynamiek hebben dan fanfares, vooral als blijkt dat haar mannelijke band leden grote ego's hebben en enorme players zijn. Twee van hen flirten meedogenloos met haar. De andere, een donkere, sexy rock god waartoe ze zich, zonder dat ze het kan helpen, aangetrokken voelt, is een eikel die er alles aan doet haar weer uit de band te krijgen. Ze is vastbesloten om zijn grofheid en zijn sexyness te negeren. En ook al zou ze geïnteresseerd zijn, een relatie met hem zou waarschijnlijk reden genoeg zijn om haar uit de band te zetten en spelen houdt haar gezond. 
Achter de drums verdwijnen de wereld en haar problemen. Als ze in de band wil blijven moet Riley de groeiende vonken tussen haar en haar band vijand negeren. Maar wanneer ze de man achter het podium personage leert kennen, blijkt hem negeren moeilijker gezegd dan gedaan.

Review:

Ik vond het ontzettend leuk om nu eens een keer te lezen over een meisje dat drummer is in een band, lekker stoer! Het was niet Riley's droom om te spelen in een rock band maar in een fanfare. Maar door omstandigheden heeft ze het prestigieuze college waar ze een beurs voor had, en waar ze in de zeer goed bekend staande fanfare zou spelen, op moeten geven en gaat ze naar het lokale College. Haar vrienden stimuleren haar om auditie te doen als drummer voor de lokale rock band, maar daar voelt ze helemaal niks voor. Maar na het zien en horen van de band besluit ze toch een poging te wagen. Ze wordt aangenomen en veranderd van een band geek in een rock chick. Maar de leider van de band doet er alles aan om haar weer uit de band te krijgen. Tussen hen ontstaat een 'battle of the sexes' die zorgt voor een hoop frustraties en gebekvecht over en weer. Maar heel langzaam groeien Riley en Romeo naar elkaar toe en ontstaat er een relatie tussen hen. Maar het is er natuurlijk niet één die gelijk over rozen gaat. Riley's thuissituatie is verre van normaal en wanneer ze moet kiezen tussen haar familie en Romeo is dat een moeilijke maar heel duidelijke keuze voor Riley.
In The Band is vreselijk romantisch, verdrietig en frustrerend en een heerlijke hedendaagse New Adult met een lekkere stoere rock chick.
---------------*---------------