Een paar weken geleden werd op de blog Adorable Books de serie Once Upon A Time onder mijn aandacht gebracht. Het is een serie die hedendaags met sprookjes combineert. Nou ben ik nooit zo'n enorme fan geweest van sprookjes, maar na de trailer te hebben bekeken werd ik toch wel nieuwsgierig en na de 1e aflevering wist ik zeker dat ik er meer van wilde zien.
We volgen de mensen in het hedendaagse Storybrooke die, volgens de jonge Henry, allemaal sprookjes figuren zijn die door een vloek van de boze heks in deze wereld zijn terecht gekomen. Ondanks dat ik niet zo'n liefhebber ben van sprookjes vind ik dit een geweldig leuke serie; de draai die aan de sprookjes gegeven wordt is verfrissend en het is ook leuk dat ze figuren als Repelsteeltje, één van de 7 dwergen, de Huntsman en andere randfiguren van de verhalen hun eigen sprookje geven. En de manier waarop ze het hedendaagse leven met de sprookjes verweven is heel fascinerend.  De rode draad door de serie is het leven van Sneeuwwitje en haar Prins, maar bijna elke aflevering behandeld een ander sprookje.


Eén van mijn favoriete figuren in deze serie is Repelsteeltje. Hij is één van de karakters die regelmatig in de afleveringen te zien is en hij ziet er werkelijk waar niet uit met zijn groenige huid, rotte tanden en zwarte nagels, maar zijn spel is zo geweldig goed!


Inmiddels draait het 2e seizoen al in Amerika, maar via Project - Free TV kun je de serie vanaf het begin online bekijken. Deze site kwam ik tijdens mijn speurtocht naar Once Upon A Time tegen en hier kun je ook  de afleveringen van de series The Secret Circle (is helaas na 1 seizoen gestopt), Revolution (op het moment mijn favoriete serie), Arrow en nog veel meer andere series en/of films bekijken.

En vanaf 12 december wordt de serie wekelijks uitgezonden in nederland op NET5

---------------*---------------