Serie: Denazen #2
Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: September 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Toen een Six Kale's leven redde in de nacht van Sumrun, waarschuwde ze dat er consequenties zouden zijn. Een ruil. Iets wordt genomen voor het leven dat is gewonnen. Maar Dez had nooit gedacht dat ze het enige zou verliezen waarvoor ze alles zou willen geven om het te houden . . .  En alsof het nog niet erg genoeg is dat Dez haar immuniteit voor Kale vervaagt begint de nieuwe Six, die Kale moet leren controle te krijgen over zijn dodelijke aanraking, te kwijlen zodra ze hem voor het eerst ontmoet. En wat nog erger is? Jade kan Kale aanraken. Maar bimbo Barbie is de minste van Dez's problemen.

Nadat Dez en Kale ontsnapten bij Sumrun verloor haar vader niet alleen zijn meest krachtige wapen, maar ook een belangrijk stuk van het Supremacy project. Gedwongen door Denazen om de situatie weer recht te trekken vergiftigt hij Dez en biedt haar een keuze: zich over geven aan Denazen en worden genezen . . . of sterven. Vastbesloten om een oplossing te vinden houdt Dez de vergiftiging geheim. Maar wanneer een aanval van Denazen een beetje te dicht bij huis komt is Dez er van overtuigd dat er een verrader onder hen is: Jade.

Offers, gebroken beloftes en geheimen. Dez zal alles op alles moeten zetten om te kunnen bewijzen dat Jade de schuldige is voordat ze allemaal eindigen als bewoners van Denazen. Of erger, dood . . .

Review:

Naar dit boek heb ik erg lang uitgekeken want het eerste deel had me omver geblazen met zijn originaliteit, spanning en heerlijke romantiek. In Toxic was de spanning zeker nog volop aanwezig, van het begin tot het einde, maar de originaliteit en de romantiek lieten het in dit deel wat af weten. Vooral de tenenkrullende, romantische interacties tussen Dez en Kale miste ik. Het begon zo goed; een spannende race in een kraan en een aantal intense kus-scenes tussen Dez en Kale. Maar doordat Dez Kale heeft gered van de dood veranderd er langzaam iets tussen hen; Dez begint pijn te voelen als ze Kale aanraakt. En vanaf dat moment veranderd alles. Jade, een nieuw meisje in het toevluchtsoord van de Sixen, moet Kale helpen zijn dodelijke gave te controleren, en zij kan hem aanraken, wat zorgt voor een hoop spanning tussen Kale en Dez.
Ik vond Jade een erg onplezierig persoon die op een hele slinkse wijze gebruikt maakte van de simpele manier waarop Kale alles bekijkt en benaderd, waardoor hij makkelijk te be├»nvloeden is. Kale is de grootste reden waarom ik deze serie zo leuk vind. Doordat hij is opgegroeid in gevangenschap is hij totaal onbekend met de huidige maatschappij en het benadrukt heel duidelijk hoe ingewikkeld en verwarrend onze manier van communiceren eigenlijk geworden is.
Er is een moment in dit boek dat zelfs ik hem vervloek, ook al ben ik helemaal weg van hem, maar zijn logische 'Kale' verklaring maakt alles weer goed en ja, als je je verplaatst in zijn denkwijze is wat hij gedaan heeft helemaal niet zo dom van hem, maar het zorgde wel voor een pijnlijk moment.
Ben je nog niet begonnen met deze serie dan zeg ik . . . doen! En lees dan vooral ook even Untouched, een kort verhaal tussen deel 1 en 2, geschreven vanuit het gezichtspunt van Kale. Om de dingen van zijn kant te bekijken is zo humoristisch. Helaas heb ik hem pas na deel 2 gelezen, had ik hem er vooraan gelezen dan waren een aantal dingen waarover gesproken wordt in deel 2 wat duidelijker geweest.
Ik kijk natuurlijk al weer met smart uit naar het volgende deel, Tremble, dat in Mei 2013 uit komt.


---------------*---------------