Goh, wat hebben ze in Amerika toch een hoop leuke TV series, daar kunnen ze hier in Nederland nog wat van leren. Sorry voor diegenen die het aanbod van de Nederlandse zenders wel leuk vinden, maar ik heb mijn buik er van vol. Dancing with the Stars, bekende Nederlanders die van duikplanken springen (weet niet eens hoe het programma heet), The Voice of Holland, Holland's got Talent, één die BNers moet leren dirigeren, het is toch te zot voor woorden. Om over de spelprogramma's, en het feit dat ik de meeste films die ze uitzenden inmiddels ook al 5 keer heb gezien, maar te zwijgen. Gelukkig heb ik mijn boeken en hoef ik niet naar al die vreselijke programma's te kijken want helaas heb ik mijn smaak niet weten over te dragen op de leden van mijn gezin; die kijken wel graag naar al die vreselijke programma's en willen niks te maken hebben met alles wat ook maar een beetje met fantasie te maken heeft :-(
Maar ik denk dat Arrow een serie is die wel in hun smaak zou vallen. Jammer dat hij (nog) niet in Nederland wordt uitgezonden.


Het gaat over een moderne Robin Hood die de corrupte, rijke, inwoners van zijn stad op hun knieën wil brengen en de stad weer veilig wil maken voor iedereen. 
Oliver Queen is de enige overlevende van een schipbreuk waarbij zijn vader en de zus van zijn vriendin om het leven kwamen. Vlak voor zijn dood gaf zijn vader hem een lijst met namen van de verantwoordelijken voor de corruptie en onveilige omstandigheden in hun stad. Ook zijn vader was één van die rijken maar heeft spijt en draagt zijn zoon op om te overleven en er een stokje voor te steken. Maar Oliver spoelt aan op een eiland en het duurt 5 jaar voordat hij gered wordt.
In het begin is het een beetje verwarrend en vraag je je af hoe het kan dat hij, na 5 jaar op een onbewoond eiland te hebben geleefd, kan zijn veranderd van verwende, rijke, niet zo sympathieke, party boy naar een getrainde krijger met een enorme kennis van wapens, giffen etc., maar dmv terugblikken naar zijn tijd op het eiland kom je er stukje bij beetje achter wat Oliver heeft meegemaakt en wat hem heeft gemaakt tot wie hij nu is.
Tot nu toe heb ik 5 afleveringen gezien en ik ben helemaal weg van de serie. Het mysterie rond Oliver is nog lang niet opgelost, net als het mysterie rond de schipbreuk, maar dat Oliver nogal wat meegemaakt heeft op dat eiland is wel al duidelijk.
Het is spannend, mysterieus, en er zit natuurlijk romantiek in, maar vooral de vecht scènes en zijn acties met pijl en boog zijn prachtig om naar te kijken. En het contrast tussen de Oliver die hij laat zien, de party boy van 5 jaar geleden, en de jongen met gevoel voor rechtvaardigheid, is naar mijn mening geweldig neergezet. 


Ga voor meer info over de serie naar CW TV