Serie: The Watchers #3
Genre: Young Adult, Vampiers
Gepubliceerd: Augustus 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
There's No Place Like Home, zelfs als thuis is waar de doden leven . . .

Het is het begin van het eerste semester, en een nieuwe oogst Acari en Trainees is aangekomen op Isle of Night. Watcher training is geïntensiveerd en Drew heeft een nieuwe kamergenoot, Mei-Ling. Maar Mei-Ling herbergt een gevaarlijk geheim dat de vampiers er toe bracht haar te ontvoeren tegen haar wil. Drew weet dat ze niet betrokken moet raken, maar ze kan haar kamergenoot niet aan haar lot over laten.
Gelukkig heeft Drew ook andere dingen aan haar hoofd zoals de vampier Carden. Een bloed-band met een gespierde, achttiende-eeuwse Schotse bad boy kan een meisje nogal bezig houden. En hoewel ze nog steeds niet weet wat deze band betekent is één ding duidelijk geworden: ze hunkert naar hem.

Maar dan duiken er dode lichamen op op het eiland. Alles wijst richting een vampier en de sinistere vampier Alcántara wijst naar Carden, ook al heeft Drew het bewijs dat Carden niets met de moorden te maken heeft. Nu moet ze de ware moordenaar zien te vinden zonder Carden, Mei-Ling, of zichzelf in gevaar te brengen . . . . .

Review:

Wat is het toch geweldig dat een serie met elk boek dat je leest beter wordt. Het eerste deel viel me een beetje tegen, daar had ik meer van verwacht, het tweede deel was al een stuk beter en dit derde deel vond ik absoluut de beste van de drie. Het is spannend, gruwelijk, maar vooral ook ontzettend romantisch. Carden is de meest humane en sympathieke vampier van het stel en wanneer Carden en Drew samen zijn spatten de lust en de romantiek van de bladzijden. Maar het verhaal blijft duister en sinister. Er vinden veel personen de dood en het einde is gruwelijk en ontzettend verdrietig. Ik ben benieuwd wat het 4e deel ons gaat brengen en of dat het laatste deel is of niet, daar heb ik nog niks over kunnen vinden. Alleen de cover en de titel van deel 4 is bekend en ik heb zo mijn vermoeden dat Ronan in dit deel een wat grotere rol zal gaan spelen omdat hij weer samen met Drew op de voorkant staat.