Serie: Fallen #4
Genre: Young Adult, Paranormal, Engelen
Gepubliceerd: Juni 2012
Taal: Engels. Ook verkrijgbaar in het Nederlands
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
De lucht is donker van vleugels. . . .
Net als zand in een zandloper, dringt de tijd voor Luce en Daniel. Om Lucifer te stoppen met het uitwissen van het verleden moeten zij de plaats waar de engelen op de aarde vielen zien te vinden. Duistere krachten zitten achter hen aan en Daniel weet niet of hij dit leven weer over wil doen; om Luce steeds weer opnieuw en opniew te moeten verliezen.
Maar samen zullen zij geconfronteerd worden met een epische strijd die zal eindigen met levenloze lichamen. . . en engelen die tot stof vergaan. Grote offers moeten worden gebracht. Harten worden vernietigd. En plotseling weet Luce wat er gebeuren moet. Want zij was bedoeld om met iemand anders te zijn dan met Daniel. De vloek die ze hebben gedragen was altijd en alleen voor haar en de liefde die ze opzij heeft geschoven. De keuze die ze nu maakt zal de enige zijn die echt belangrijk is. Wie zal de strijd om Luce winnen?

Review:

De 1e helft van de laatste in de Fallen serie kon ik maar moeilijk doorkomen. Helaas is dat is een beetje een terugkerend 'probleem' bij boeken die een serie afsluiten. In het laatste deel moeten schrijvers vaak alle losse eindjes van het verhaal aan elkaar knopen om tot een goed einde te komen en dat houd meestal in dat er nog veel uit te leggen valt. En dat betekent vaak een hoop droge kost dat de snelheid uit het verhaal haalt. Dit gaat natuurlijk niet altijd op, maar voor Rapture helaas wel. De 2e helft was stukken beter, werd het weer spannend maar de romatiek liet het jammer genoeg afweten. Het einde na de Val vond ik in de eerste instantie niet zo leuk, ik had het liever anders gezien, maar nadat ik het laatste hoofdstuk en de epiloog had gelezen viel alles op zijn plaats en was het verhaal van Luce en Daniel toch perfect afgesloten. Jammer genoeg heb ik van deze laatst het minst genoten en krijgt hij daarom ook het minst aantal sterren van de 4.


Klik voor de reviews van de 1e 3 delen hier