Serie: Pushing The Limits #1
Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Augustus 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
"Ik zal het niemand vertellen, Echo. Dat beloof ik." Noah stopte een krul achter mijn oor. Het is zo lang geleden dat iemand mij heeft aangeraakt zoals hij dat doet. Maar waarom moet het nou net Noah Hutchins zijn? Zijn donkerbruine ogen gleden naar mijn bedekte armen. "Dat hebt je niet zelf gedaan hé? Iemand deed dat bij jou?" Niemand heeft dat ooit gevraagd. Ze staren. Ze fluisteren. Ze lachen. Maar ze vragen nooit.

Zo verkeerd voor elkaar . . . en toch zo goed.

Niemand weet wat er gebeurd is in de nacht dat Echo Emerson veranderde van populair meisje, met het populaire vriendje, naar de outsider met "freaky" littekens op haar armen waarover wordt geroddelt. Zelfs Echo kan zich de hele waarheid van die vreselijke nacht niet herinneren. Het enige wat ze weet is dat ze er alles voor over heeft om weer normaal te zijn. Maar als Noah Hutchins, de knappe, meisjes-gebruikende eenling in de zwarte leren jas, haar leven binnen raast met zijn stoere houding en verrassende inzicht, veranderd de wereld van Echo op een manier die ze zich nooit voor had kunnen stellen. Ze hebben niets met elkaar gemeen. En met de geheimen die ze beiden hebben is samen zijn vrijwel onmogelijk. En toch, de intense aantrekkingskracht tussen hen weigert weg te gaan. En Echo moet zichzelf afvragen hoe ver ze wil gaan, hoe ver ze de grenzen wil verleggen, en wat ze wil riskeren, voor de enige jongen die haar kan leren weer lief te hebben.

Review:

Er zijn van die boeken die je, nadat je ze eenmaal uit hebt, niet snel vergeet. Pushing the Limits is zo'n boek. 
Echo en Noah's levens zijn alles behalve normaal. Allebei hebben ze een traumatische ervaring achter de rug die diepe sporen heeft achtergelaten en ze zijn allebei op zoek naar hun oude leven, hun 'normale' leven. Echo haar traumatische ervaring is zo afschuwelijk dat haar geheugen het heeft onderdrukt en ze zich niets meer van die avond kan herinneren. En bad boy Noah is na de dood van zijn ouders in het pleeggezinnen circuit terecht gekomen waar hij dingen heeft meegemaakt die hem zijn heil doen zoeken in drank en pot. Ze komen in contact met elkaar door hun school therapeut Mrs. Collins en al snel ontstaat er een relatie tussen de twee, maar het is er niet één zonder problemen want het is moeilijk voor ze om een ander te vertrouwen. De karakters van Noah en Echo zijn geweldig goed uitgediept, geloofwaardig en zeer aangenaam. De romance tussen de twee is tenenkrullend en de autoritjes van Noah met Mrs. Collins zijn ronduit hilarisch. Mrs. Collins is naast Noah en Echo één van mijn favoriete karakters; de wijze waarop ze Noah en Echo benaderd en met hun houding en problemen omgaat is bewonderenswaardig. Pushing the Limits is emotioneel, pijnlijk en het raadsel rond de littekens van Echo maakt je ontzettend nieuwsgierig naar wat zich die nacht heeft afgespeeld. Het onderwerp is zeker niet luchtig, maar het is wel een boek dat ik je absoluut kan aanraden!

---------------* Veel Leesplezier *---------------