Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Juni 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Whitley Johnson's droom van een zomer samen met haar vader is veranderd in een nachtmerrie. Ze heeft zojuist zijn nieuwe verloofde en haar kinderen ontmoet. De zoon van de verloofde? Whitley's one-night stand van haar examenfeest. Geweldig!
Erger nog, ze past helemaal niet in de perfectie van haar vader's nieuwe country club familie. Dus Whitley doet wat ze altijd doet. Ze gaat feesten. Veel. Zo veel dat ze niet eens de goede dingen recht onder haar neus in de gaten heeft: een lieve toekomst stiefzus, die zo ongeveer de enige persoon is die ze leuk vind, een beste vriend (ook al zweert Whitley dat ze niet doet aan vrienden), en een super knappe jongen die niet haar stiefbroer is . . . tenminste, nog niet. Ze zullen alle drie nodig zijn om Whitley te helpen haar woede te doorbreken en hun familie weer tot elkaar te brengen.

Review:

Kody Keplinger heeft weer een geweldig goed verhaal neergezet met A Midsummer’s Nightmare. We volgen hierin Whitley, een meisje dat door de scheiding van haar ouders haar pijn en verdriet verbergt door te feesten, het drinken van alcohol en jongens. Ze heeft zo in de loop der jaren de reputatie van wilde meid en hoertje opgebouwd. Op haar examen feest heeft ze weer de nodige alcohol genuttigd en wordt de volgende ochtend wakker naast een knappe donkerharige jongen. Ze laat hem verbijsterd achter wanneer ze hem haar telefoonnummer niet wil geven en hem verteld niet open te staan voor verder contact.
Ze vertrekt voor de zomervakantie naar haar vader en ontdekt daar dat hij een verloofde heeft met 2 kinderen en tot haar verbijstering is de zoon de jongen waarnaast ze wakker werd. Dit zorgt voor een zeer ongemakkelijke situatie en de irritatie en het verdriet dat ze heeft omdat ze haar vader nu niet voor zichzelf heeft en de aantrekkingskracht die de jongen op haar heeft zorgt voor een hoop spanning die ze weer probeert te ontlopen door te feesten en te drinken. Een bijna verkrachting en haar jonge stiefzusje doen haar inzien dat ze haar levensstijl moet gaan veranderen voordat het te laat is.
A Midsummer's Nightmare zit vol rauwe emoties en een voorzichtig opbloeiende romance die eigenlijk verboden is waardoor hij nauwelijks weg te leggen is en je dit boek niet snel zult vergeten.
Ik heb natuurlijk al weer gekeken naar wanneer we het volgende boek van Kody kunnen verwachten en dat zal zijn in 2013. Het boek gaat Goldfish heten en gaat over een meisje dat een poging tot zelfmoord heeft gedaan. Hij komt op mijn verlanglijst!