Genre: Young Adult, Paranormal, Zombies
Gepubliceerd: April 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Op Barinkoff Academy is maar een regel: geen studenten op de campus na de avondklok. Phoenix McKay komt er al snel achter waarom. Een groep die zichzelf de Night Students noemt dreigt haar vlees te proeven tot ze wordt gered door een mysterieuze, aantrekkelijke jongen. Met zijn bleke huid, donkere ogen, en betoverende stem is Demitri zowel onweerstaanbaar als ondoordringbaar. Hij waarschuwt haar om weg te blijven van zijn gevaarlijke wereld van vlees eters. Helaas heeft de prachtige en speelse Luka andere plannen. Wanneer Phoenix wordt gevangen tussen haar fysieke en haar emotionele aantrekkingskracht, wordt ze de houder van een dodelijk geheim dat de fundamenten van de oude beschaving van Barinkoff Academy doet schudden op zijn grondvesten. Phoenix beseft pas als het te laat is dat hoe dichter ze bij zowel Demitri als Luka komt, hoe meer ze terecht komt in een eeuwen oude vete.

Review:

Er zijn heel veel boeken geschreven over zombie's maar tot nu had ik er nog nooit één gelezen. Het maakt me altijd een beetje misselijk als ik er aan denk dat ze graag hersens eten. Maar Kate Evangelista heeft een hele nieuwe Zombie wereld geschapen die zowel interessant als intrigerend is. Ik vond het plot ontzettend goed gevonden, met goed uitgewerkte en uitgedachte details.
Phoenix overtreed per ongeluk de enige regel die Barinkoff Academy heeft, geen studenten op de campus na de avondklok, en komt in een gevaarlijke situatie terecht. Ze wordt gered door Demitri die haar terugbrengt naar de slaapvertrekken en haar laat beloven nooit meer de regel te overtreden. Maar Phoenix is nieuwsgierig geworden naar de nacht studenten en besluit toch weer op de campus te blijven om meer over ze te weten te komen . . . en over Demitri. Met zijn bleeke huid en donkere ogen heeft hij Phoenix betoverd.
Tijdens haar 2e nachtelijke avontuur maakt ze kennis met de broer van Demitri die haar weet over te halen mee te werken aan een expiriment dat zijn mensen moet redden van uitsterving. Ze stemt hier in toe en wordt ingewijd in het leven van de nachtstudenten. Maar niet iedereen is daar blij mee en haar leven loopt groot gevaar. En ze maakt kennis met Luca die in alles een tegenpool is van Demitri en zijn gevoelens voor haar niet verbergt.
Taste is misterieus, spannend en romantisch en ik kon hem maar met moeite wegleggen. Heerlijk ook om een keer een paranormaal verhaal te lezen dat maar uit 1 deel bestaat, dat komt helaas niet erg vaak voor.

* Hieronder een spoiler van wat ik één van de goed gevonden details in het plot vond. Het is leuker om het niet van te voren te weten maar mocht je nieuwsgierig zijn . . . . . *


Show spoiler Hide spoiler

Zombies bestaan echt. Maar ze heten geen Zombie maar Zhamvy. Door de eeuwen heen hebben wij mensen hun werkelijke naam verbasterd en bedacht dat het vieze, rottende, wandelende lijken zijn. Maar de Zhamvy zijn alles behalve vieze, rottende lijken. Ze zijn mooi, mooier dan de gemiddelde mens, en ze eten geen mensenvlees meer maar een synthetische vervanger. Maar ze kunnen zich helaas niet onder de mensen begeven want dan wordt de verleiding te groot. Daarom wonen ze ondergronds en krijgen de leerlingen snachts les op Barinkhof Academy