Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Mei 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★
Add to Goodreads
Shawn is de jongen waaraan Ronnie Bird haar hart heeft gegeven op de leeftijd van veertien jaar. Hij is haar soulmate. Hij wordt met de dag meer gespannen, maar het is niet zijn schuld. Zijn thuis situatie is stressvol, en zelf maakt ze het er ook niet beter op. Ze moet alleen maar meer begrip tonen en dan zal hij weer de jongen worden waar ze verliefd op is. Ze zal degene waarvan ze al zo lang houd niet opgeven. Luke is haar beste vriend, en de jongen waarmee ze meidenfilms kijkt. Hem kan ze in vertrouwen nemen zelfs voordat ze naar haar vriendinnen gaat, en hij is de jongen die ze tegenover zich heeft in Romeo en Juliet. En nu slaat haar hart telkens een slag sneller als hij te dichtbij komt. Dit is nieuw. Valt Ronnie voor hem? Of is het Juliet? De grens wordt steeds vager, maar het verlaten van de ene jongen voor de ander is niet iets dat een meisje als Ronnie zomaar doet. Shawn's uitbarstingen beginnen haar blauwe plekken te geven en Luke's hart breekt als hij ziet hoe Ronnie wordt verscheurd. Terwijl haar gedachten en gevoelens draaien rond de lijnen tussen vriendschap en voor altijd, staat ze op het punt ze allebei te verliezen.

Review:

Een groot gedeelte van dit boek heb ik met een brok in de keel zitten lezen, hij is zo ongelofelijk emotioneel en alleen al door al die emoties werd het voor mij een geweldig boek. Het is spannend, tenenkrullend romantisch, frustrerend en ook heel verdrietig. Ronnie sluit haar ogen voor het gedrag van haar vriend Shawn, ze zoekt excuses voor hem in de trend van: hij heeft het niet makkelijk thuis en ze moet zelf beter haar best doen om het hem naar de zin te maken, en ze gelooft dat hij elk moment weer kan veranderen in de jongen waar ze verliefd op werd. Maar zijn gedrag wordt van kwaad tot erger en Ronnie probeert hem telkens weer tevreden te stellen door zichzelf weg te cijferen. Hun wederzijdse vriend Luke ziet heel duidelijk wat er gaande is en probeert Ronnie ervan te overtuigen dat ze Shawn moet verlaten maar daar wil ze niets van weten, ze houd van Shawn en hun relatie is voor altijd. Maar wanneer Luke en zij de hoofdrollen hebben in het romantische theaterstuk Romeo en Juliet komen er gevoelens in haar naar boven die ze met alle geweld probeert te onderdrukken. Luke is haar beste vriend en Shawn is degene waarvan ze houd. Maar de grens tussen de liefde van Juliet voor Romeo en haar gevoelens voor Luke word steeds vager en haar relatie met Shawn loopt met de dag meer uit de hand.
Het is zo hartverscheurend om te lezen hoe Ronnie zich in allerlei bochten probeert te wringen om het Shawn naar de zin te maken, zijn gedrag probeert te verdedigen en er telkens nog meer gebroken uit komt dan de keer ervoor. Maar het maakte me ook kwaad dat ze zichzelf zo makkelijk in de slachtoffer rol liet drukken en Shawn's gedrag niet zag voor wat het werkelijk was. De opbloeiende romance tussen Luke en Ronnie is heerlijk romantisch en laat je hart een slag sneller slaan en hij is de jongen die haar liefde echt waard is, maar ze weigert om dat te zien.
Dit is een geweldig boek dat ik je zeker aanraad om te lezen als je van hedendaagse romans met een goed geschreven verhaal houd. Ik ga zeker meer van Jolene Perry lezen!