Serie: Shadow Falls #3
Genre: Young Adult, Paranormaal, Geesten, Weerwolven, Vampiers, Fae
Gepubliceerd: April 2012
Taal: Engels, nog niet vertaald
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Kylie Galen wil niets liever dan de waarheid. De waarheid over wie haar echte familie is, de waarheid over welke jongen ze moet kiezen en de waarheid over wat haar opkomende krachten betekenen. Maar ze staat op het punt te ontdekken dat sommige geheimen je leven voor altijd kunnen veranderen . . . en niet altijd ten goede.
Net als zij en Lucas eindelijk dichterbij elkaar komen, hoort ze dat zijn pack hun samenzijn heeft verboden. Was het een vergissing om hem te verkiezen boven Derek? En niet alleen de romantiek bezorgd Kylie slapeloze nachten. Een geest getroffen met geheugenverlies achtervolgt haar en geeft haar elke keer weer dezelfde vreselijke boodschap: iemand leeft en iemand sterft. Terwijl Kylie het mysterie probeert te ontrafelen en degenen te beschermen waarvan ze houd komt ze eindelijk achter de waarheid van haar bovennatuurlijke identiteit die heel anders is, en nog veel verbazingwekkender dan ze ooit had kunnen denken.

Review:

Dit deel is net zo leuk als de voorgaande 2 uit de serie, zie hier mijn review. Maar, in tegenstelling wat de samenvatting doet vermoeden, weten we aan het eind nog steeds niet wat Kylie is. Ze is wel een heel eind verder in het ontrafelen van haar identiteit maar het is nog steeds niet helemaal 100% duidelijk wat ze precies is en kan. En ook op het romantische vlak is ze niet zeker van haar zaak. De relatie met Derek is helemaal over maar ondanks alles blijft Kylie gevoelens voor hem houden. Haar relatie met Lucas wordt steeds beter maar de afkeuring van zijn pack voor hun relatie brengt haar toch weer aan het twijffelen net als het feit dat Lucas minder begrip kan opbrengen voor haar binding met de geesten dan Derek. De geest die haar dit keer achtervolgt heeft gruwelijke dingen meegemaakt waarvan ze Kylie visioenen laat zien en ze laat telkens dezelfde angstaanjagende boodschap achter zonder ook maar enige uitleg erbij. Taken at Dusk is net als zijn voorgangers romantisch, spannend, humoristisch en mysterieus en gelukkig komt deel 4, Whispers at Moonrise, al in oktober uit.