Serie: Under The Never Sky #1
Genre: Young Adult, Dystopian
Gepubliceerd: Januari 2011
Taal: Engels. Ook verkrijgbaar in het Nederlands
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
WERELDEN SCHEIDDEN HEN

HET LOT BRACHT HEN SAMEN


Aria heeft haar hele leven in de beschermde koepel van Reverie gewoond. Haar hele wereld bevond zich in beperkte ruimtes en in de virtuele rijken en ze heeft er nooit aan gedacht om te dromen van wat er buiten de deuren ligt. Wanneer haar moeder vermist wordt weet Aria dat haar kansen op overleven in het verwoestte terrein klein is. Maar dan ontmoet Aria Perry, een Outsider. Hij is op zoek naar iemand die ook vermist is.
Hij is een wilde, maar wellicht haar beste hoop om in leven te blijven. Als ze het overleven zijn ze misschien elkaars beste hoop op antwoorden.

Review:

Niet altijd voldoet een boek aan de verwachting die ik er van had, maar wat is het toch geweldig als die verwachtig wel uit komt en zelfs overtroffen wordt! Het concept van Under The Never Sky is niet nieuw;  over een wereld waar mensen in een afgesloten wooneenheid wonen omdat de buitenwereld te gevaarlijk is heb ik al vaker gelezen, maar wauw . . . wat een geweldig verhaal en een geweldige wereld heeft Veronica Rossi neergezet. We volgen Aria en Perry (Peregrine). Aria komt uit de besloten wereld, de Pod Reverie. Ze is een Dweller en heeft haar hele leven in een fantasie wereld geleeft, een wereld waar alle mensen een Smarteye op hun linkeroog hebben waardoor ze kunnen ontsnappen naar een virtuele wereld. Niemand in Reverie heeft pijn, wordt ziek of gaat dood. Perry is een Outsider, hij woont in een tribe buiten de besloten wereld, een harde wereld, waar voedsel schaars is en gevaarlijke Aether stormen het leven moeilijk maken en de dood niet vreemd is. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden komt Aria buiten Reverie terecht en weet alleen met de hulp van Perry te overleven. Wanneer blijkt dat ze allebei op zoek zijn naar een vermist familielid vormen ze een ongemakkelijke bondgenootschap. Hun aversie tegen elkaar komt voort uit vooroordelen aangewakkerd door de verhalen van beide kampen, maar heel langzaam komen ze erachter dat lang niet altijd de waarheid verteld is en beginnen ze elkaar te vertrouwen.
Under The Never Sky is spannend, af en toe humoristisch en heeft een tenen krullende romance die niet de boventoon voert maar wel heerlijk in het verhaal verweven is. Het wordt verteld vanuit het oogpunt van Aria en Perry en daardoor krijg je een goed in zicht in hun vooroordelen, gevoelens en emoties en ga je van ze houden.
Het enige waar ik van baal is dat ik niet wat langer gewacht heb voordat ik dit boek ging lezen. Nu duurt het nog veel te lang voordat ik het 2e deel, Through the Ever Night, kan gaan lezen. Die komt pas in 2013 uit.


En bij dit boek hoort een prachtige trailer . . . . .