Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: in 2011 op Wattpad
Taal:  Engels
Waardering:
Klik hier om He Saved Me te lezen
Isobel Davis zal nooit de avond vergeten waarop ze in een steegje gesleurd werd en met een mes tegen haar keel verkracht werd. Ze zal ook nooit de jongen vergeten die haar gered heeft. Maar hoe kan hij haar redden uit de nachtmerries die volgen, die haar wakker maken in het midden van de nacht en haar tot tranen brengen.
Robert (Bobby) Slade heeft altijd bekend gestaan ​​als de lokale bad-boy. De helft van de leraren op de middelbare school wil hem voor onbepaalde tijd schorsen en de lokale politie kent hem bij zijn voornaam. Hij is slecht nieuws. Toen hij Isobel die nacht redde, het slimme, mooie, sterke meisje dat hij in het geheim door de jaren heen had bewonderd, was ze verscheurd, en het meisje in haar plaats was slechts een omhulsel van wat ze ooit was. Maar Bobby zal niet stoppen totdat hij het meisje dat hij eens had bewonderd terug heeft gevonden en terug kan brengen.
Hij zal Isobel redden, zelfs als dat betekent dat hij zichzelf ook moet redden . . . . .
Maar met een vreemde op de loer in de schaduwen, blijkt die taak moeilijker dan verwacht.

Review:

Wat zijn er toch een hoop getalenteerde amateur schrijvers. Ik verbaas me er telkens weer over hoeveel mensen schrijven voor de lol en er nog wat goeds van weten te maken ook nog. Ik werd He Saved Me ingezogen vanaf de aller eerste bladzijde en kon maar met moeite stoppen. Het begin is afschuwelijk, maar vanaf het moment dat Bobby Isobel red en je gelijk al een glimp ziet van zijn gevoelens voor haar weet je dat ze bij hem in goede handen is. Maar de vreselijke ervaring heeft Isobel flink beschadigd en hun voorzichtig opbloeiende romance gaat niet over rozen. Wat ik erg boeiend vond was dat we niet alleen vanuit het oogpunt van Bobby en Isobel konden lezen (ze namen wel het grootste deel voor hun rekening) maar ook vanuit een aantal andere karakters waaronder ook die van de verkrachter. En de karakters zijn goed en geloofwaardig neergezet.
Zoals bij de meeste zelf gepubliceerde boeken zaten ook hier af en toe fouten in, en ja, je kunt het ergerlijk vinden, maar zolang het niet de spuigaten uit loopt kan ik er niet zo wakker van liggen zolang de basis van het verhaal maar goed is. En in dit geval was dat het zeker. Wat ik jammer blijf vinden is dat de verhalen gepubliceerd op Wattpad niet op een ereader te lezen zijn, maar nu ik de speciale app van Wattpad op mijn mobiel geïnstalleerd heb kan ik ze daarop lezen en dat is altijd nog beter dan op de PC.
Soms denk ik dat ik te makkelijk en te snel 5 sterren geef, maar als een verhaal mij niet loslaat en ik 's morgens om 6 uur klaar wakker ben omdat ik verder wil lezen, dan is dat voor mij een teken dat ik het verhaal geweldig vind en het in mijn ogen zeker 5 sterren waard is!


Ook niet Engelstalige lezers kunnen hun hart ophalen op Wattpad. Amateur schrijvers van over de hele wereld plaatsen er hun boeken in hun eigen taal, er zijn dus ook een hoop Nederlandse verhalen te vinden. Ik raad je zeker aan er een kijkje te nemen!