Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: december 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆ 
Welk meisje wil niet dag in dag uit worden omringd door mooie jongens? Jordan Woods wordt niet alleen omringd door knappe jongens; ze is de quarterback en leidster van het footballteam van haar high school. Ze zien haar allemaal als een van de jongens en dat is prima. Zolang ze haar atletische beurs voor de beste universiteit maar krijgt. Maar nu is er een nieuwe jongen in de stad en die bedreigt haar positie in het team . . . . . en  plotseling wil ze meer dan alleen maar worden gezien als een teamgenoot. 

Review:

Catching Jordan is een boek waarin alles draait om football.  Als je totaal geen verstand hebt van football, zoals ik,  kunnen de passages daarover wat moeilijker te volgen zijn maar Miranda Kenneally heeft het dusdanig beschreven dat je je wel een redelijk beeld kan vormen van wat er op het veld gebeurt.
Jordan´s hele leven draait om football. Ze geeft niet om de dingen die belangrijk zijn voor andere meisjes, het enige wat ze wil is uitblinken in football zodat ze een beurs krijgt voor haar droom Universiteit en erkenning van haar vader, zelf een bekend football player. De kans op de felbegeerde beurs is heel groot totdat er een nieuwe jongen op school komt die haar plaats in het team en haar hart bedreigt. En ineens veranderd alles; ze wordt verliefd, besteed aandacht aan haar uiterlijk, ze maakt fouten tijdens de wedstrijden en de vriendschap met haar beste vriend Sam komt onder druk te staan.
De manier waarop haar vader haar behandeld is schrijnend en ik had enorm met Jordan te doen. Hij komt nooit bij haar wedstrijden kijken, wil niet eens met haar over football praten terwijl hij haar broer de hemel in prijst en naar elke wedstijd van zijn football team gaat. De reden die daarachter zit is te begrijpen maar niet minder triest voor Jordan.
Catching Jordan is een lekkerre vlotte hedendaagse novel waarin naast het football, romantiek en de relatie tussen familieleden een grote rol spelen.