Genre:New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: op Wattpad
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Klik hier om Nothing left to Lose te lezen
Annabelle Spencer's leven is perfect, ze heeft de perfecte ouders, perfecte vrienden en natuurlijk het perfecte vriendje; Jamie.
Op haar 16e verjaardag stort haar leven in als Jamie voor haar ogen wordt vermoord en ze wordt ontvoerd door Carter Thomas, een drugs-en wapenhandelaar.
Na vijf maanden wordt ze gevonden maar de ervaring heeft haar totaal veranderd. Ze is niet langer het gelukkige, vrolijke meisje. Ze is nu koud en hard, lijdt aan nachtmerries en niemand mag haar aanraken. Ze duwt iedereen weg en denkt dat als ze niemand toelaat ze ook nooit meer gekwetst kan worden. Haar slogan voor het leven is nu 'Als je nergens om geeft heb je ook niets te verliezen'. Carter zit momenteel gevangen voor de moord op Jamie, haar getuigenis heeft daar aan meegeholpen. Maar zijn nieuwe proces komt eraan omdat er met belangrijk bewijs lijkt te zijn geknoeid. Vanuit zijn organisatie komen bedreigingen want ze willen hem vrij hebben en niets houdt ze tegen.
Ashton Taylor is een pas afgestudeerde SWAT agent die ze krijgt toegewezen om haar te beschermen, en langzaam helpt hij haar haar leven op nieuw op te bouwen. Of is ze te ver heen om te worden geholpen?

Review:

Tijdens één van mijn zoektochten naar goede boeken stuitte ik op de link van het boek Nothing Left to Lose door Kirsty Moseley, Kirsty1000 op Wattpad. Ik had nog nooit van Wattpad gehoord en dat blijkt dus een site te zijn voor mensen die graag schrijven en deze verhalen gratis aan de lezers aanbieden. Er werden goede dingen geschreven over Nothing Left to Lose dus volgde ik de link, las de samenvatting en begon een stukje te lezen. Oei . . . . . dat had ik niet moeten doen. De 1e paar pagina’s trokken me gelijk zo in het verhaal dat ik bijna geen geduld had om het boek, waarin ik nog bezig was, uit te lezen.

Anna is erg beschadigd na haar afschuwelijke ervaring en 3 jaar later is er nog maar een schim over van het vrolijke, spontane meisje. Ze is een Bitch die de ene na de andere Body Guard de deur uit jaagt en heeft door haar slechte gedrag al verschillende Colleges versleten. Ze gaat nu beginnen aan haar laatste College, haar laatste kans op een diploma, en haar vader komt met het briljante idee een jonge, pas afgestudeerde, SWAT Agent aan te nemen die haar vriend moet spelen. Anna is vastbesloten hem zo snel mogelijk de deur weer uit te jagen maar had niet gerekend op de knappe, zeer attente, lieve en vastbesloten Ashton. Tot haar verbijstering voelt ze zich onmiddelijk tot hem aangetrokken en vind het niet erg om door hem aangeraakt te worden. Ashton was de beste van zijn klas en had erop gerekent dat hij een droombaan zou krijgen en is dan ook diep teleurgesteld wanneer hij hoort dat hij voor babysitter moet spelen. Maar vanaf het moment dat Anna het kantoor van haar vader binnenstapt voelt Ashton de drang om haar te beschermen en weer te laten lachen en al gauw wil hij niets liever dan echt haar vriend zijn en haar gelukkig maken. Anna en Ashton zijn geweldig goed uitgewerkte karakters, je kan je zo goed inleven in de gevoelens van Anna door wat ze heeft meegemaakt en Ashton . . . .  hij is gewoon te mooi om waar te zijn, hij is zo ongelofelijk romantisch en lief en zijn liefde voor Anna gaat zo diep, hij heeft echt alles voor haar over. 

Het plot van dit verhaal is heel anders, maar hij valt zeker in dezelfde categorie als Toughtless en Effortless van S.C.Stephens; een Love Story als geen ander. Ook deze bracht heel veel verschillende emoties in me te weeg en ondanks dat bijna het hele verhaal alleen over de relatie tussen Anna en Ashton ging bleef het boeiend. Het heeft hier en daar nog wel wat bewerking nodig en er zijn nogal wat herhalingen die eruit gehaald mogen worden, maar het is dan ook een zelf gepubliceerd, gratis boek dat niet door de kritische handen van een uigever is gegaan. Mijn grootste punt van kritiek is dat je het boek niet kan downloaden en op je ereader kan zetten. Ik heb er een ontzettende hekel aan om op de laptop te moeten lezen. Maar dat staat buiten het verhaal, dat vond ik een heerlijke, emotionele, romantische, spannende, intense Love Story!