Serie: Clarity #1
Genre: Young Adult, Paranormal, Mysterie
Gepubliceerd: maart 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Clarity "Clare" Fern ziet dingen. Dingen die niemand anders kan zien. Dingen zoals gestolen kusjes en lang begraven geheimen. Het enige wat ze moet doen is contact maken met een bepaald object, en de visioenen komen tot haar. 
Het is een geschenk.
En een vloek.
Wanneer een tienermeisje wordt vermoord wil Clare's ex-vriendje dat ze helpt om de zaak op te lossen, maar Clare is nog steeds woedend op de bedrieger. Dan wordt Clare's broer - die zelf ook bovennatuurlijke gaven heeft - de hoofdverdachte en Clare kan niet meer weg kijken. Ze moet samenwerken met Gabriel, de smeulend knappe zoon van de nieuwe detective, en vind zichzelf al gauw in de diepten van angst, wraak, en lust om de moordenaar te vinden. Maar zal haar zicht haar in de steek laten net op het moment dat ze het het meest nodig heeft?

Review:

Mysterie's zijn totaal niet mijn ding maar in dit geval, gecombineerd met het bovennatuurlijke, was het erg leuk. Tot aan het einde aan toe was het gissen wie de moord had gepleegd en bleven de bewijsstukken wijzen naar Clare's broer Perry. Je kon je eigenlijk niet voorstellen dat hij het had gedaan want hij is zo leuk en zo beschermend naar Clare, maar je kunt er haast niet omheen. Justin is het akelige ex-vriendje maar je kan haast niet anders dan hem ook leuk vinden. Hij houd nog steeds van haar en probeert haar op allerlei manieren van zijn spijt te overtuigen en heeft haar altijd geaccepteerd voor wat ze was. Gabriel daarintegen laat haar direct vallen wanneer hij achter haar paranormale gaven komt. Hij gelooft daar totaal niet in en wil er ook niks van weten. Dit heeft een dieper liggende oorzaak maar het doet Clare veel pijn. Pijn waaraan ze inmiddels gewend is want ze wordt al vanaf haar jongste jeugd aangeduid als een freak. En Clare laat zich wat dat betreft niet op haar kop zitten. Ze weet van zich af te bijten en je kan niet anders dan respect hebben voor de manier waarop ze zich staande weet te houden. In maart 2012 wordt Perception, het 2e deel in de serie gepubliceerd en ik kijk er naar uit!