Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: maart 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Wanneer Olivia Landry schreeuwt, sterven er mensen. Geen wonder dat ze haar hele leven al wordt gemeden. Wanneer Olivia een grote fout maakt, wordt ze verbannen naar een andere stad, gedwongen om te leven als een gewoon mens. Ze is uit op wraak totdat ze ontdekt dat gewone mensen anders zijn dan ze gedacht had en in het bijzonder, de ruige, sexy gitarist Jackson Vance.
Net doen alsof ze een gewoon mens is zonder gaven is niet zo moeilijk als ze gedacht had, totdat de Venator haar aanvallen. Nu moet Olivia op de een of andere manier zichzelf, haar familie, en haar nieuwe menselijke vrienden zien te beschermen. Er is alleen één probleem. Wanneer ze rond gaat lopen schreeuwen, komen de mensen achter haar geheim. Kan echte liefde werkelijk alles overwinnen?

Review:

Amaretto Flame gaat over een groep mensen met bovennatuurlijke gaven die in een besloten woongemeenschap wonen.
Livvy (Olivia) is de hoofdpersoon en haar gave is haar schreeuw. Met haar schreeuw kan ze de vijand, de Venator, doden. Olivia wordt getraind om later de Coven te gaan leiden, maar nadat ze één van de regels van de Coven heeft overtreden wordt ze verbannen. Ze is kwaad en hierdoor krijgt ze een rebels tikje en neemt een baantje aan in een bar in haar nieuwe woonplaats, wetend dat de leidster van de Coven dit niet zou kunnen waarderen. In de bar maakt ze voor het eerst vrienden met gewone mensen en ontmoet ze Jackson, de guitarist/zanger en er bloeit iets op tussen de twee. Olivia zou veilig moeten zijn tussen alleen maar gewone mensen maar het duurt niet lang voordat de Venator haar gevonden hebben en haar willen gebruiken als lokaas voor degene die ze zoeken. Ze krijgt hulp vanuit een onverwachte hoek en Olivia moet alles op alles zetten om degene waar de Venator naar op zoek zijn te beschermen. Amaretto Flame was een erg leuk boek met een goede dosis spanning, actie, humor en romantiek.