Serie: Hourglass #1
Genre: Young Adult, Paranormal, Mystery
Gepubliceerd: juni 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Zeventien-jarige Emerson Cole ziet mensen die er niet zijn; zwijmelende Southern Belles, lang vergeten soldaten, een jazz trio dat plotseling verdwijnt. Ze wordt geplaagd door geesten sinds de dood van haar ouders en ze wil alleen maar dat de verschijningen stoppen zodat ze normaal kan zijn. Ze heeft alles geprobeerd maar de visioenen blijven terugkomen. Dus wanneer haar broer Emerson in contact brengt met een consultant van een geheime organisatie, The Hourglass, is Emerson bereid om een laatste poging tot genezing te doen. Maar de ontmoeting met Michael Weaver kan niet alleen haar toekomst veranderen maar ook haar verleden.
Wie is deze donkere, mysterieuze, sympathieke jongen, weinig ouder dan Emerson zelf, die elk woord van haar lijkt te geloven zonder haar voor gek te verklaren? Waarom lijkt er een elektrische lading door de zaal te lopen wanneer hij in de buurt is? En waarom houd hij vol dat hij haar hulp nodig heeft om een dood te voorkomen die nooit had mogen gebeuren?

Review:

Al vaker heb ik verhalen gelezen waarin de hoofdpersoon geesten ziet die anderen niet zien, maar dat is in dit geval de enige overeenkomst. Hourglass heeft een verfrissend plot en is niet echt een spookachtig verhaal te noemen. Het heeft meer weg van een mysterie met een paranormal tintje. Emerson ziet sinds de dood van haar ouders overal geesten en dat heeft haar leven er niet gemakkelijker op gemaakt. Ze heeft vanalles geprobeerd om de visioenen te laten stoppen maar tot nu toe heeft niets geholpen. Wanneer haar broer iemand voor haar heeft ingehuurd van The Hourglass is ze niet echt blij. Ze heeft er geen zin in om weer door de mangel gehaald te worden, maar om haar broer een plezier te doen stemt ze toe in een laatste poging. Ze is verbaasd wanneer Michael degene blijkt te zijn die haar moet helpen, hij is nauwelijks ouder dan zijzelf. Maar hij lijkt te begrijpen wat ze voelt. En denkt niet gelijk dat ze gek is. Ze voelen vanaf het eerste moment een vreemde en onverklaarbare aantrekkingskracht voor elkaar en de electrisch geladen spanning tussen hen, die de lampen om hen heen laat flikkeren, is adembenemend. Samen met een paar andere mensen met speciale gaven bereiden ze een plan voor om een moord die een half jaar eerder plaats vond te voorkomen. Het verhaal is bijzonder, spannend en avontuurlijk. Ik heb enorm respect voor Emerson, want ondanks dat haar ´gave´ haar heel veel emotionele en geestelijke problemen bezorgd, is ze bereid het te gebruiken om andere mensen te helpen. Maar haar hulp bezorgt haarzelf een nog groter verdriet dan ze had kunnen denken. Door de wending die het eind neemt werd ik compleet verrast, dat had ik totaal niet aan zien komen, en ik ben benieuwd hoe het verder gaat in het 2e deel. Ik kijk er naar uit!