Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: 2010
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Zeventien-jarige Bianca Piper is cynisch en loyaal, en ze denkt bij lange na niet dat ze de mooiste van haar vrienden is. Ze is ook veel te slim om te vallen voor de charmes van man-slet en slijmerige school hottie Wesley Rush. In feite, Bianca haat hem. En als hij haar de bijnaam "The Duff" geeft gooit ze haar cola in zijn gezicht. Maar het gaat thuis niet zo goed op het moment en Bianca is wanhopig op zoek naar een afleiding. Ze kust Wesley. En erger nog, ze vindt het leuk. Om te ontsnappen werpt Bianca zich in een stiekeme vijanden-met-voordelen relatie met hem. Totdat het allemaal vreselijk mis gaat. Het blijkt dat Wesley niet zo'n slechte luisteraar is, en zijn leven is, net als dat van haar, behoorlijk verpest. Plotseling realiseert Bianca zich met absolute afschuw dat ze valt voor de jongen die ze dacht  meer te haten dan wie dan ook.

Review:

De term 'The Duff' (The Designated Ugly Fat Friend, letterlijk vertaald De Aangewezen Lelijke Dikke Vriend) had ik nog nooit gehoord en ik wist eigenlijk niet wat ik ervan moest denken, maar volgens Kody Keplinger moet je het niet letterlijk nemen en is de term bedoeld voor iemand die in een vriendenkring de minst opvallende is. Bianca is van haar vriendinnen de minst opvallende. Maar ze is bitchy, wat voortkomt uit haar slechte thuissituatie, en slim. Ze heeft een enorme hekel aan de knappe meisjes-verslinder Wesley Rush. En als hij haar 'the Duff' noemt ontploft ze. Maar als omstandigheden thuis verslechteren komt ze terecht bij Wesley en beginnen ze een vrijblijvende sexuele relatie. In de uren dat ze bij Wesley is kan ze al haar problemen vergeten en wil ze zich alleen maar prettig voelen. Maar hoe vaker ze samen zijn hoe meer Bianca erachter komt dat Wesley zijn leven net zo verpest is als dat van haar en voor ze er erg in heeft zijn haar gevoelens van haat omgeslagen in iets wat ze nooit had kunnen denken.
The Duff is een eerlijk, open boek met grappige, verdrietige en romantische momenten en mijn hart ging uit naar Bianca en Wesley.  Dit is het eerste boek van Kody Keplinger, ze schreef het op haar 17e, en het was dusdanig goed dat ik uitkijk naar haar nieuwste boek, Shut Out, die dit jaar uit komt.